Kezdés kiütéssel

A magyar válogatott első – szakmailag nehezen értelmezhető – meccsén habkönnyű, 41-19-es győzelmet aratott Üzbegisztán ellen a moszkvai junior női kézilabda-világbajnokságon. A pihenőnapot követően kedden Angola vár a csapatra.

reb „A világbajnokság első-második mérkőzését a felkészülés végének is tekinthetjük” – jegyezte meg Marczinka Zoltán, a szövetség szakmai sportigazgatója a junior női kézilabda-válogatottal kapcsolatban, és a szavainak a valóságtartalmát Üzbegisztán elleni világbajnoki nyitány első félidejében teljes mélységében felfoghattuk.

kezivb_elso

Üzbegisztán nem okozott gondot a magyaroknak

A magyar együttes legerősebb felállásában (Puhalák Szidónia, Gerháth Fanni, Tóth Gabriella, Szabó Laura, Hámori Konszuéla, Faluvégi Dorottya) kezdett, de az volt az érzésünk, ha a kevés szurkoló közül állítottak volna be néhány lányt a magyarok közé, akkor sem okozott volna gondot bevenni az üzbég kaput.

Tóth, Gerháth és Faluvégi együtt két perc alatt három gólt vágott, „egészen” a tizedik percig kellett várni a tízgólos különbség kialakulására (12-2). A számokból láthatjuk, nehéz komolyan beszélni a meccsről, a 20. minutum táján már melegítettek is a cserék, a kapuba pedig Gercsó Nóra helyett Mistina Kitty érkezett. Egy-két szép megmozdulástól eltekintve az egyébként korosztálynál fiatalabb játékosok alkotta (két 16 éves is helyet kapott a 15 fős keretben) ellenfelet olykor látványosan zavarta a labda, elemi technikai hibákat követett el.

A szünetben úgy vezetett 27-9-re a pirosban szereplő magyar együttes, hogy ziccerek is kimaradtak.

Ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző természetesen a második felvonásban is forgatta a csapatot, s aki csak pályára lépett, gólokkal tette hozzá a magáét a világbajnokságon először szereplő rivális 41-19-es kiütéséhez.

Hétfőn pihenőnapja van a társulatnak, kedden pedig hazai idő szerint délután háromtól az az Angola vár rá, amely ugyan négy góllal kikapott a tavalyi U19-es Eb-n aranyérmes dánoktól, ám a félidőben még három találattal vezetett.

Kevéssel a lefújás után értük el ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edzőt. „Jól kezdtünk, ők meg megilletődötten, aztán az első hat-nyolc perc után világossá vált, a legfontosabb cél az lehet, hogy mindenki játsszon, és senki se sérüljön meg. Valójában kedden kezdünk, mert Angola remek! Igaz, én ezt eddig is mondtam, de senki sem hitt nekem. A dánokat alaposan megszorították, talán a negyvenötödik percig vezettek is. Remekül kézilabdáznak. Le lehet győzni őket, de piszok nehéz lesz. A körülmények egyébként jók. Fülledt van a csarnokban, bár azért ez nem Valencia (a tavalyi Eb-n óriási hőség volt a meccseken –A szerk.), és rengeteg a biztonsági ember ügyel a rendre.”

Korábbi cikkeinket itt olvashatják: beharangozó

NŐI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA
A csoport, 1. forduló
MAGYARORSZÁG–ÜZBEGISZTÁN 41-19 (27-9)
Játékvezetők: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
A csoport további eredményei:
Dánia–Angola 28-24 (12-15)
Később: Montenegró–Norvégia

U20-AS NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA
Az A csoport további menetrendje
Július 5., kedd 15.00: Magyarország–Angola
Július 6., szerda 17.00: Magyarország–Montenegró
Július 8., péntek 15.00: Magyarország–Norvégia
Július 9., szombat 19.00: Magyarország–Dánia

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS