Ki most a Renault tartalékja?

F1

2016. augusztus 12. péntek, 18:04

Szerző: Gellérfi-Csizmadia Gergő; Fotó: Renault

Esteban Ocon Belgiumtól kezdve már a Manor versenyzője, így joggal merül fel a kérdés, hogy ki helyettesítheti ezentúl a Renault F1-es pilótáit, ha valamelyikük esetleg harcképtelenné válik?

Miután a 19 esztendős francia szupertehetség, Esteban Ocon versenyzőnek lép elő, s Belgiumtól Pascal Wehrlein csapattársa lesz a Manornál, felmerült a kérdés, hogy ki lesz a Renault új teszt- és tartalékpilótája. A csapat egy tweetben válaszolta meg ezt:

„Ami a harmadik számú versenyzőket illeti, nem nevezünk ki újabbat. Szükség esetén azon szerencsések egyikét fogjuk hívni, akivel jelenleg is szerződésünk van.”

szirotkin_ren

Ez minden bizonnyal Szergej Szirotkint fogja jelenteni, hiszen a juniorversenyzők közül legfeljebb Oliver Rowland tűnhet alkalmasnak a bevetésre, Latifi, Aitken és Deletraz viszont még egyértelműen nem áll erre készen – az orosz viszont már szabadedzésen is vezethette a sárga autót.

Esteban Oconról egyébként a csapatvezető, Cyril Abiteboul is megszólalt, s szavaiból úgy tűnik, hogy a francia valóban esélyes lehet a Renault egyik ülésére 2017-ben: „Esteban egy nagyra értékelt és gyors csapattárssal mérheti össze tudását, így reprezentatív környezetben értékelhetjük őt” – mondta a szakember.

Forrás: www.formula.hu – RSS