Kiss Gergely: a Duna-átúszásból Budapesten szeretnénk hagyományt csinálni

kissgergelydunaatuszas01

Nagy sikert aratott az első budapesti Duna-átúszás, amelyet a Budapest Urban Games (BUG) keretein belül rendeztek meg.kissgergelydunaatuszas01

A szervezők tájékoztatása szerint szombat délelőtt csaknem 300-an ugrottak vízbe a Szabadság híd pesti hídfőjénél a 21 fokos vízbe, s vágtak neki a Műegyetem rakpartnál záruló 470 méteres távnak, amelyet 200-an teljesítettek. Voltak, akik időre mentek, de sokan kihasználták az alkalmat, hogy a Duna közepéről tekinthetnek ki a főváros két partjára.

A leggyorsabb Újhelyi Botond volt 4 perc 13 másodperces időeredménnyel, a nőknél Somossy Judit nyert 5 perc 5 másodperces idővel.

A szervezők jelezték azt is, hogy a biztonság kiemelt figyelmet kapott, minden úszónak gyakorlatilag “saját őrszeme” volt.

A Duna-átúszásból Budapesten szeretnénk hagyományt csinálni, remélem jövőre még többen átélhetik ezt az élményt

– mondta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a BUG nagykövete, aki a Citadellánál a rövidebb, 4 kilométeres távot is lefutotta.
Grundfociban 28 csapat mérte össze a tudását, de a nézők nagyon élvezték a VIP-torna mérkőzéseit is a média-, a művész- és a footgolf válogatott részvételével. A street workout szintén nagy népszerűségnek örvendett a profi és az amatőr versenyzők között is a Citadellánál.

Második alkalommal valósult meg a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából a Budapest Urban Games, melynek célja, hogy a budapestiek használják a városukat, otthon legyenek Budapesten, amibe beletartozik a sport is
– mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. “Fontos számunkra, hogy a fővárosban élőknek különleges helyeken biztosítsunk lehetőséget a sportolásra úgy, hogy közben közösségi élményben is részük legyen.
Akik ma úsztak a Dunában vagy futottak a Citadellánál, azt hiszem, életre szóló élményt kaptak, de látványnak sem volt utolsó ennyi lelkes sportolót Budapest legimpozánsabb helyein versenyezni látni”.

Fotó: Budapest Urban Games / facebook)

(MTI-vizipolo.hu)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS