„Kitartásra és elszántságra van szükség” – Pioli

A Milan jelenleg az ötödik helyen áll az olasz bajnokságban és mindössze három mérkőzése maradt, hogy valamilyen úton-módon kiharcolja a Bajnokok Ligája-indulást a következő szezonra. Ma este a Sampdoria látogat a San Siro stadionba és Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

„Jelenleg hátrébb vagyunk a tabellán, mint ahol lenni akarunk, ezért nagyon koncentráltnak és elszántnak kell lennünk a Sampdoria ellen. Szerencsére a szezon kedden nem ért véget és még mindig van esélyünk bizonyítani.” – mondta Pioli.

„Jó formában vágtunk neki a Bajnokok Ligájának. Az eredmény nem olyan lett, amilyet szerettünk volna az elődöntőben és azt gondolom, hogy a két első félidő jelentette a különbséget az Inter elleni mérkőzéseken. Az első meccsen a bekapott gólok miatt, míg a visszavágón a kihasználatlan gólhelyzeteink miatt. Minden játékos az első perctől kezdve az utolsó pillanatig mindent beleadott. Nem szabad az elveszített elődöntőre gondolnunk, ez már a múlt és előre kell tekintenünk.”

„Reméltük, hogy bejuthatunk a döntőbe, de most készen állunk arra, hogy a legjobbunkat nyújtsuk egy olyan meccsen, amelyen reagálnunk kell és meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek. A Sampdoria kemény ellenfél, nagy méltósággal és büszkeséggel játszanak. Kevés vesztenivalójuk van és támadó futballt játszanak.”

„Ebben a szezonban megtanultunk pár új dolgot. Tavaly más utat jártunk be és az elmúlt hónapok tapasztalatai segíteni fognak minket a jövőben. Idén fejlődtünk a játék irányítása, dominálása terén és a hátulról való építkezés működött. Ugyanakkor támadásban vannak hiányosságaink és nehezen tudjuk gólra váltani a kialakított gólhelyzeteinket, ez a legfőbb probléma. Az elmúlt években olyan utat jártunk be, amely során több volt a sikerélmény, mint a csalódás. Ezt az időszakot is csak együtt tudjuk leküzdeni.”

„Origi? Amikor Rafa nem volt bevethető, ideálisnak tűnt Divockot szélre tenni, de ez nem végleges döntés. Mindenesetre úgy gondolom, hogy most nincs értelme csak egyénekről beszélni. Akkor vagyunk képesek magas szinten teljesíteni, amikor csapatként játszunk. Az egyik alapvető hiba, hogy nem tudjuk megnyerni a trükkös mérkőzéseket, ami tavaly is előfordult időnként.”

„Az elmúlt három év alatt nagyszerű eredményeket értünk el és az elvárások természetesen magasabbak lettek. Nagyon bízom a játékosaimban. Tisztában vagyok azzal, hogy egy olyan topklubban edzősködöm, ahol eredményeket és jó futballt kell hoznom. Amikor sikeresek voltunk, akkor megtapsoltak minket, de ha nem így történik, akkor normális, hogy kritikákat kapunk. Amíg nem tudjuk, hogy pontosan hol fogunk végezni a szezonban, addig felesleges költségvetésről beszélni. Ezen a három mérkőzésen mindenkinek nagy a tét. Jelenleg csak a Sampdoria elleni meccsre kell koncentrálnunk, majd a szezon vége után mindent kiértékelünk annak érdekében, hogy minél versenyképesebbek legyünk Olaszországban és az európai kupaporondon. Most kitartásra és elszántságra van szükségünk, hogy jó helyen végezzünk a bajnokságban.”