Kjaer kifakadt a kevés játéklehetőség miatt

Simon Kjaer, a Milan dán válogatott védője elégedetlen és elmondása szerint kissé nehezen viseli, hogy a Tottenham elleni BL-meccsen nyújtott kiváló teljesítménye óta egyáltalán nem kapott játéklehetőséget, miközben csúcsformában érzi magát.

A 33 esztendős középhátvéd az idei szezonban eddig 15 tétmeccsen kapott lehetőséget és bő 1000 játékpercet töltött a pályán. Február elején zsinórban három tétmeccsen is kezdő volt és stabilan teljesített Malick Thiaw-val és Pierre Kaluluval a védelem tengelyében. Kjaer jelenleg a dán válogatott edzőtáborában tartózkodik és elmondta, hogy nagyon csalódott a kevés játéklehetőség miatt.

„Több mint 2 hónapja folyamatosan keményen edzek, 8 éve nem volt ilyen, szóval ez pozitívan hatott a testemre és erőnlétileg csúcsformában vagyok.” – mondta Kjaer.

A dán középhátvéd a Tottenham elleni 1-0-ra megnyert nyolcaddöntő óta egyáltalán nem kapott lehetőséget, ami elmondása szerint frusztrálja őt annak fényében, hogy azon a meccsen a legjobb teljesítménnyel rukkolt elő a súlyos térdsérülése óta. Ennek ellenére a következő meccseken már a formán kívüli Fikayo Tomori játszott helyette.

„Néha úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd, míg máskor nem. Ez végső soron az edző döntése. A Tottenham elleni odavágó volt talán a legjobb meccsem a sérülésem óta, így nyilván frusztrál, hogy azóta nem játszottam. Természetesen csalódott vagyok, amikor nem vagyok a pályán. Így van ez a Milannál is és ilyen voltam 21 éves koromban is, ez nem változott. Még mindig ugyanaz az éhség és energia van bennem a futball iránt. Ez segít abban, hogy a legmagasabb szinten tudjam folytatni a játékot.”

„Az edző megpróbál következetesen alkalmazni egy új játékrendszert, de legalább van magyarázatom arra, hogy miért nem játszom. Jó kapcsolatom van az edzővel és ő is tisztában van azzal, hogy játszani szeretnék.”

Kjaernek még 15 hónapig, azaz 2024. június 30-ig élő szerződése van a Milannal.