Klasszisokkal erősített a Fradi – Íme, a bivalyerős zöld-fehér keret

2016fradisajtotajekozato02

Olimpiai, világ-, és Európa-bajnok valamint BL-győztes játékos érkezett a Fradihoz. Jövőre a zöld-fehér együttes beszáll a bajnoki, a Magyar Kupa és az Euro Kupa címért vívott küzdelembe.

2016fradisajtotajekozato01

A sajtótájékozatón (Fotó: vizipolo.hu)

A hétfői sajtótájékoztatón az olimpiai- és világbajnok mellett a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbertet, a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok szerb Stefan Mitrovicot, valamint a spanyol válogatott Szirányi Balázst mutatta be a klub.

Veretes névsor, az egyszer biztos. Szirányi Balázs Spanyolországból tér haza, a négyszeres spanyol bajnok, egyszeres BL-győztes játékos a Fradi saját nevelésű játékosa, aki 2000-ben még tagja volt a zöld-fehét klub-nak mikor bajnokságot nyert. “Mikor elhagytam a Fradit egy éves légióskodással számoltam, végül 12 lett belőle. Biztos voltam benne, hogy itthon fejezem be a pályafutásom. Számomra elsődleges szempont a stabilitás volt. Örömmel tölt el, hogy visszatérhetek nevelőegyesületemhez.”

Varga Dániel a magyar válogatott csapatkapitánya, olimpiai, és világbajnok két fontos szempont miatt döntött váltás mellett. “Az egyik az egyéni motiváció volt. Érzek még magamban annyit, hogy három-négy évig kimagasló teljesítményt nyújtsak. A másik pedig, hogy a Fradi a legfejlődőképesebb csapat. Nem igazoltam volna a Fradihoz, ha nem hiszek benne, hogy sikerülhet valamelyik sorozatban döntőt játszani. A bajnokság első négy együttese közelebb került egymáshoz.”

2016fradisajtotajekozato04

A nagy pillanat (Fotó.: vizipolo.hu)

Madaras Norbert kétszeres olimpiai-, és világbajnok. A Szolnokból érkező balkezes kiemelte, családi okai is voltak, hogy végül a Fradit választott, hiszen nagyobbik gyermeke idén kezdi az iskolát, és szerette volna, ha család egy helyen él. “A jövőnket Budapesten képzelem el, nem titok, több klub is megkeresett, de a Fradi adta azt a szakmai hátteret, amire most szükségem van. Az építkezés látszik a klubnál, a fejlődés és a stabilitás.” A Reccóval 26 trófeát nyerő klasszis egy évre írt alá. Meglátom, hogy fizikailag és szellemileg, hogy bírom a terhelést. Az Euro Kupa kihívást jelent számomra, hiszen még soha nem szerepeltem a sorozatban. Úgy érzem, esélyesként indulgat itt a Fradi.”

2016fradisajtotajekozato03Stefan Mitrovics válogatott elfoglaltságai miatt nem lehetett jelen a sajtótájékozatón, ezért szerződése aláírásakor rögzített felvételen mondta el gondolatait magyarul! “Boldog vagyok, hogy az egyik legnagyobb klubhoz szerződtem. Soha nem játszottam olyan klubban, ami nem az tűzte ki volna célul, hogy mindent megnyerjen, amikor a Partizánban játszottam is ez volt az elvárás, ugyanúgy mint Szolnokon. Most a Fradiban szintén ugyanazok lehetnek a célok, mégpedig az, hogy megpróbálunk megnyerni mindent.”

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója elmondta, a cél, hogy egy sorozatban, azaz a bajnokságban, a Magyar Kupában vagy a LEN Kupában döntőt játsszon az együttes.

Varga Zsolt, az együttes vezetőedzője hangsúlyozta, ő, illetve Gerendás György szakmai igazgató is csak akkor lehet maximálisan elégedett, ha mindenhol az első helyen végeznek. Számukra ez a cél, ha az elvárás még nem is ez. Hozzátette, ehhez minden segítséget megad a klub, hiszen olyan háttércsapat – masszőrrel, dietetikussal, sportpszichológussal – működését tette lehetővé, amelynek köszönhetően igazán profi körülmények között készülhetnek nap mint nap a játékosok.

Gerendás György elmondta, azzal, hogy a klub ilyen játékosokat tudott szerződtetni, a jövőben már nem a Ferencvárosnak kell hívni a vízilabdázókat, hanem ők akarnak majd ide jönni.

A Fradiban a négy érkező mellett négy távozó is van. Marnitz Gergő a Vasasba, Kolozsi Marcell Pécsre szerződött, míg a két ausztrál, Aidan Roach és Joel Swift sem lesz a tagja ősztől a csapatnak.

Az FTC PQS Waterpolo 2016/2017-es kerete: 

Kapusok: Gárdonyi András, Vogel Soma

Mezőnyjátékosok: Vogel Simon, Szirányi Balázs, Tóth Márton, Dőry Farkas, Madaras Norbert, Pohl Zoltán, Katonás Gergő, Nyéki Balázs, Stefan Mitrovics, Varga Dániel, Marko Csuk, Marko Avramovics, Jansik Szilárd

Szakmai stáb:
Varga Zsolt, vezetőedző
Gerendás György, szakmai igazgató
Katona Norbert, technikai vezető

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS