Klujber Katrin: Szép, olykor bravúros megoldásaink is voltak!

A magyar női kézilabda-válogatott kétgólos vereséget szenvedett Dániától az Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában. A mérkőzést követően Klujber Katrin és Szikora Melinda értékelt. 

Klujber Katrin (fotó: MKSZ, Kovács Anikó)

Az elején meg tudtuk oldani a védekezést, a végén ez már nem sikerült, beállóban sok gólt kaptunk. Elöl pedig elkapkodtuk, persze el is fáradtunk és nem volt ott az eszünk már teljesen. Úgy gondolom, hogy nagyon szép megoldásaink voltak, olykor bravúrosak is, az eredmény is mutatja, hogy tényleg nagyon nagy tempót mentünk és azt folytattuk, amit a norvégok ellen abbahagytunk. Szerintem ma itt senki nem lehet csalódott, meg tudtuk mutatni, hogy mi így tudunk játszani, vesztenivalónk már nincsen, megyünk tovább, készülünk a következő mérkőzésre – nyilatkozta Klujber Katrin a találkozó után az M4 Sportnak. – Ma se volt semmi teher, nem volt feszültség, úgy akartunk nekimenni ennek a meccsnek, hogy lendületet viszünk bele, élvezzük a játékot és ez látszott is a játékunkon. Úgy gondolom, hogy nagyon jó mérkőzést játszottunk, sajnálom, hogy a végén ők egy kicsit higgadtabbak tudtak maradni.”

„Nagyon jó mérkőzés volt, az egyik szemünk sír, a másik nevet, mert benne volt a győzelem. Annak örülök, hogy láttam én is, miket tudunk csinálni, olyan extrákat, amiket az Eb alatt még nem csináltunk, például a kínai gólok, helyzetek. Voltak támadásban olyan megoldások, amik teljesen váratlanok voltak, a dánok fel sem tudtak rájuk készülni. Mindenki bátor volt, mindenki felszabadult volt, nagyon akartunk. Az a csalódottság, hogy a végén nem voltunk okosak és a dánok ezt kihasználták. Érzi mindenki, hogy fáradunk, talán ez a három nap most egy picit sok, de ki fogjuk használni pihenéssel és edzéssel. Már ebből is elegünk van, hogy tök jól megyünk, vezetünk, és a végjátékban meg így jövünk le, hogy csalódottnak is kell lennünk. Remélem, a svédek ellen semmi csalódottság nem lesz bennünk. A norvég mérkőzés után kicsit visszakanyarodtunk az első két meccsre, és megbeszéltük, hogy ha ott úgy tudtunk volna játszani, akkor lehet, hogy nyertünk volna, de ennyi volt, elfelejtettük, lehet, hogy a sors így akarta, ez a sport ilyen, kellett egy pofon, hogy így tudjunk játszani. Ha így folytatjuk, akkor győztesen fogunk lejönni a pályáról. Amit a norvég meccsen elkezdtünk és amit ma megmutattunk, ez vagyunk mi, ez a csapat igazi arca, nagyon kemények voltunk ma elöl-hátul” – mondta már a magyar újságíróknak az FTC balszélsője.

„Sajnos a végjátékban nem sikerült kivédekeznünk a támadásaikat, nekem sem sikerült védeni, ez nagyon bosszantó volt – értékelt Szikora MelindaMindenki látta, hogy ez az út, hogy ha csapatként küzdünk, akkor sokkal eredményesebbek lehetünk: próbáltunk összefogni és ugyanazt a hangulatot tartani mind a pályán, mind a pályán kívül is. Most lesz három nap pihenőnk, ez jól fog jönni a csapatnak, ma mindenki kijátszotta magából a maximumot, nagyon elfáradtunk a végére. Ki kell használnunk minden pillanatot arra, hogy regenerálódjunk, és majd nekiesünk ugyanilyen lendülettel, csapatként a svédeknek. Tudtuk, hogy ez a dán válogatott nagyjából hasonló játékot fog játszani, mint a norvég, próbáltuk a második félidő elején összeszedetten és higgadtan befejezni a támadásokat, hogy ott ne menjenek el könnyű labdák, abból ne induljanak le minket, hiszen ez volt a kulcs a norvégok ellen, hogy beragadtunk és abból könnyű gólokat tudtak lőni. Nagyjából ez volt a két meccs közötti különbség, hogy a dánok nem tudtak olyan szinten lerohanni minket. Mindenkin látszott, hogy elfáradt a csapat és tényleg büszke vagyok a lányokra. Azt gondolom, hogy jobb volt, kapaszkodtam foggal-körömmel magamba, sajnos a végére nem jött a bravúr, volt, hogy csak centik hiányoztak. Nagyon elfáradtam én is a végére, úgyhogy ebből nekem is tanulnom kell. Meg fogjuk nézni a kapusedzőmmel a meccset és ezeket a hibákat próbáljuk a svéd meccsre kijavítani, mert azt gondolom, hogy ők is azt fogják játszani, mint a dánok.

(NSO.hu)

Post Views: 1