Kölcsönadta mellőzött középpályását a Ferencváros – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Ferencváros kevés lehetőséghez jutó magyar középpályása a lengyel bajnokhoz került…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A lengyel bajnoki címvédő Raków Czestochowa péntek este megerősítette, hogy kölcsönvette a Ferencváros mellőzött középpályása, Baráth Péter játékjogát.

A 21 éves középpályás a Kisvárda akadémiáján nevelkedett, majd a Debrecenhez került, ahol 2020-ben debütált a felnőttek között. Baráth 83 tétmérkőzésen kilenc gólt és 12 előkészítést regisztrált a hajdúságiak színeiben. Megbízható, stabil teljesítménye révén Marco Rossi is meghívta őt a magyar válogatott keretébe, ahol 2022. novemberben a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozhatott be. A fiatal játékost 2023 tavaszán vette kölcsön a Ferencváros, az elmúlt idény második felében nyolc NB I-es találkozón, a 2023-2024-es idény eddig eltelt szakaszában hét bajnokin és két BL-selejtezőn jutott szóhoz.

Az U21-es válogatottban állandó kerettagnak számító Baráth nem tudott rendszeres játéklehetőséget követelni magának a zöld-fehéreknél, most kölcsönben próbálhat szerencsét.

fociclub

A Kölcsönadta mellőzött középpályását a Ferencváros – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.