Kölcsönadta támadóját az AS Roma – HIVATALOS

Az AS Roma színeiben gyengén muzsikáló olasz válogatott támadó kölcsönben talált új csapatot…

(Photo by Silvia Lore/Getty Images)

A Fiorentina megerősítette, hogy a szezon hátralévő részére kölcsönvette az AS Roma mellőzött támadója, Andrea Belotti játékjogát.

A 30 éves támadó másfél évvel ezelőtt szerződött a “farkasokhoz”, miután előtte éveken át a Torino meghatározó játékosa volt. Belotti a 2016-2017-es szezon során 26 gólt szerzett, és egy csapásra számtalan európai topcsapat figyelmét vonta magára, azonban azt követő két idényben együttesen sem ért el ennyi találatot (10 és 15), a 2019-2020-as kiírást pedig bár ígéretesen kezdte, a kényszerszünet által keresztül húzott bajnoki szezont végül 16 találattal fejezte be. Az ezt követő idényben 35 fellépésén 13 gólt szállított a bajnokságban, míg a legutolsó évében sérülésektől korlátozva csupán nyolc bajnoki találatot szerzett.

A klubváltását követően a fővárosiak színeiben az első idényében egyetlen bajnoki gólt sem szerzett, Belotti a 2023-2024-es idényben három alkalommal volt eredményes az Európa-ligában és egyszer az Olasz Kupában. Az aktuálisan futó idényben bár 14 találkozón háromszor betalált a bajnokságban, képtelen volt állandó játéklehetőséget követelni magának, így csapat megvált tőle.

Belotti 2016 és 2022 között 44 mérkőzésen 12 találatot jegyzett az olasz válogatott színeiben, tagja volt a 2021-ben Európa-bajnoki címet nyert nemzeti csapatnak.

fociclub

A Kölcsönadta támadóját az AS Roma – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.