Kopasz Bálint ott lesz Portugáliában!

Az Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző kajakos ott folytatta a válogatóversenyt, ahol az előzőt abbahagyta. Az algyői sportolót senki sem tudta megverni Szolnokon.

Kopasz Bálint nem talált legyőzőre ezer méteren Szolnokon a kajakosok és kenusok második válogatóversenyén. Mivel a elsőn is ő nyert, így biztosan utazhat az augusztusi világbajnokságra.

„Egy hete érkeztem Szolnokra és amikor ideérkeztem már akkor is éreztem, hogy jó formában vagyok. Ez köszönhető volt a jó felkészülésnek, amit megtettem az elmúlt hetekben. Amikor felkeltem már akkor is jól éreztem magam, de a rajtban is éreztem, hogy jó erőben vagyok.  Erős utazót tudtam végig tartani, aminek köszönhetem ezt az eredményt, a két hajót. A többieket megelőztem nagyon, habár erre azért nem számítottam. Nagyon szétszakadt a mezőny.”

Bálint a világbajnokságon 500 méteren biztos nem indul, de egy számot még megcéloz, amiért vasárnap száll harcba.

„Holnap még indulok egy 5000 métert, azt szeretném megnyerni. Utána következő héten egy pihenősebb hét lesz. Öt napot nem fogok edzeni. Valószínű elmegyek a hegyekbe feltöltődni, pihenni aztán megkezdem az öt hetes felkészülést a világbajnokságra. Valószínűleg itt fogok Szolnokon edzőtáborozni és nagyon reménykedem, hogy a világbajnokságon is hasonló jó formát fogok mutatni. Készülök és dobogón szeretnék végezni a világbajnokságon.”

A Kajak-Kenu válogatóverseny Kopasz Bálint számára vasárnap délután folytatódik az 5000 méteres döntővel.