Kovács „Vipera” Attila lemondott az IBO övéről

vipera_attila.jpg

Kovács “Vipera” Attila (23 győzelem – 1 vereség) már nem az IBO (világ)bajnoka, merthogy a múlt hónap végén lemondott a címéről, legalábbis ez olvasható menedzsere, Olaf Schroeder hivatalos weboldalán.

A 33 esztendős ökölvívó 2006 júniusában szerezte meg a szövetség nagyváltósúlyú övét, éspedig a Kótai Mihályt detronizáló Steve Conway legyőzésével, amit a Felix-Promotion tevékenységének felfüggesztése után csak tavaly májusban tudott megvédeni, az ismert amerikai Robert Frazier kiütésével.

Kovács, a hivatalos álláspont szerint azért vált meg az övtől, mert menedzsere más irányban kívánja a bokszoló karrierjét terelni, és ennek egyik bizonyítéka, hogy a magyar klasszis néhány hónapja felkerült a WBA ranglistájára is. Olaf Schroeder ugyanakkor azt is elismerte, hogy nem sikerült televíziós támogatást szerezni az IBO címvédéshez.

„Nem szerencsés, hogy Kovács egy évig tétlen volt, de sok sikert kívánunk a jövőjéhez” – fogalmazott Ed Levine, az IBO elnöke.

A monokli.com úgy tudja, hogy Kovács Attila legközelebb nyáron lép ringbe, egy nagyobb szövetség regionális címéért, amihez már sikerült televíziós támogatást szerezni. Az ellenfél még kérdéses, ám nemrég az egykori olimpikon Balog Vilmos (20 győzelem – 0 vereség) képviselője beszélt egy esetleges küzdelemről, aminek függ a nyírségi sportoló hétvégi IBF címmérkőzésétől. Balog avval a Turgay Uzunnel meccsel, akinek Olaf Schroeder az ügynöke.

www.monokli.com