Kovacsics: Sehol sem vagyunk esélytelenek

Kovacsics Anikó és Bíró Blanka szerint is jó ómen lehet, hogy a Fradi női kézisei a tavalyi ezüstérmes Vardar Szkopjéval kezdenek a Bajnokok Ligájában.

Az elmúlt szezonban ugyanígy a macedón bajnok otthonában játszotta első BL-meccsét az FTC-Rail Cargo Hungaria, akkor úgy ért el 27-27-es döntetlent, hogy az utolsó másodpercekben Szucsánszki Zita a saját térfeléről üres kapura kapufát dobott. Kovacsics Anikó örül annak, hogy gyakorlatilag a legnehezebb meccsel kezd a csapat.

-A tavalyi évből kiindulva ez egy jó ómen, és remélhetőleg október elejére már belerázódunk a játékba. Előnyünkre válhat, hogy ismerjük a Vardart, a csapat magja ugyanaz maradt, tele világklasszis kézilabdázókkal, még akkor is, ha több új játékost is igazolt a klub – utalt az irányító arra, hogy Dragana Cvijic, John Sazdovska, Mirjeta Bajramovska és Polina Kuznyecova is a szkopjei együttesben folytatja a nyártól.

„Már sehova nem megyünk feltett kézzel, az elmúlt időszakban felépítettünk magunknak egy olyan renomét, hogy sehol sem számítunk esélytelennek. Volt egy-két meccsünk tavaly, például a Vardar elleni hazai vereség (24-37) és a Thüringer elleni idegenbeli döntetlen (29-29), amikor nem jött ki a lépés. Az ilyen találkozókat szeretnénk elkerülni, jó lenne a nullára csökkenteni ezeknek a meccseknek a számát. Nem szabad ilyen pontokat adni az ellenfeleknek – mondta Kovacsics.
A válogatott irányító szerint az átalakuló Larvikot sem szabad leírni a sok távozó ellenére sem. „Hallani a híreket, hogy többen abbahagyják a norvég ikonok közül, elhagyják a csapatot klasszis játékosok, nem is nagyon tudjuk, hogy kikből fog állni a Larvik. Az azonban biztos, hogy a hírnevéhez mérten, norvég stílusban fog játszani”
Bíró Blanka szerint a Vardar tanult a tavalyi, első fordulós mérkőzésből. „Nem úgy számolnak majd velünk, mint tavaly. Nem azt mondom, hogy lenéztek bennünket, de tanultak belőle, hogy az első meccs is nagyon fontos. Az nekünk is jó lesz, ha már az első forduló után túl leszünk a legnehezebb feladaton”

 

A tavalyi idényben többször is bravúros teljesítményt nyújtó válogatott kapus úgy gondolja, hogy a Larvik és a Thüringer elleni hazai összecsapást mindenképp meg kell nyerni, még akkor is, ha a norvégokról pillanatnyilag kevés információ áll rendelkezésre. -Szerintem a Larvik elleni idegenbeli meccs lesz a legfontosabb, azon sok minden eldőlhet – mondta Bíró Blanka. A szóban forgó találkozó az utolsó fordulóban lesz.

Az előzetes program:
Október 6-8.: Vardar – FTC-Rail Cargo Hungaria
Október 13-15.: FTC-Rail Cargo Hungaria – Larvik
Október 20-22.: Selejtezős ellenfél FTC-Rail Cargo Hungaria
November 3-5.: FTC-Rail Cargo Hungaria – Selejtezős ellenfél
November 10-12.: FTC-Rail Cargo Hungaria – Vardar
November 17-19. Larvik – FTC-Rail Cargo Hungaria.

T.G.