Középtávú triatlon ob: Benőcs Zoltán triplázna

benocs_zoltan.jpg

Az előzetes nevezések alapján töretlen népszerűség jegyében rendezik meg vasárnap a Szentendrei-szigeten a középtávú triatlon országos bajnokságot, melyen a férfiaknál Benőcs Zoltán sorozatban harmadszor diadalmaskodhat.

A 10 órakor kezdődő viadalon várhatóan csaknem 270-en állnak rajthoz, hogy teljesítsék az 1,9 kilométer úszásból, 80 kilométer kerékpározásból és 21,1 kilométer futásból álló távot. A versenyen várhatóan mindenki indul, aki számít, bár a női címvédő idén már a szervezőbizottság tagjaként tevékenykedik a helyszínen. Ott lesz viszont a mezőnyben az elmúlt két év bajnoka, a tiszaújvárosi Benőcs Zoltán, valamint Major József és Csomor Erika, akik a közelmúltban megnyerték az Egyesült Államokban rendezett arizonai Ironman-viadalt.
   
Az indulók elsőként három kört úsznak a pócsmegyeri tóban kialakított pályán, majd 80 kilométer kerékpározás következik a szigeten, jórészt sík pályán. A futás három kör lesz Szigetmonostor területén, teljesen lezárt útvonalon, itt lesz a befutó is.
   
A nyílt verseny összdíjazása 1 millió forint. A nap programjában egy félmaratoni futóverseny is szerepel.

MTI