Sütik kezelése
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon cookie-kat/sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet!
Krémes fűszeres csirke burgonyával – Egészségséf
Szaftos, krémes, ízes, és fél óra alatt kész. És ráadásul egy edényben készül az egész, így mosogatni való is alig lesz.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 csirkemell filé (egyforma nagyságúra, vastagságúra darabolva)
- 0.5 kg vékonyra szeletelt burgonya (kb fél cm-es vastagság)
- 4 gerezd fokhagyma zúzva
- fél teáskanál rozmaring
- fél teáskanál kakukkfű
- fél teáskanál oregano
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- friss fűszerek és egyész fokhagymagerezdek a tálaláshoz
Elkészítése:
- Olajozzunk ki egy nagy serpenyőt. Sózzuk, borsozzuk a csirkéket. Süssük a csirkemellek mindkét oldalát 5-6- percig, míg át nem sül, és kicsit barnul. Ezután vegyük ki a csirkéket egy tányérra, és fedjük le, hogy ne hűljenek ki.
- Most a szeletelt burgonyákat, a fokhagymát és az apróra vágott vagy szárított fűszereket tegyük a serpenyőbe. Süssük őket 5-7 percig, amíg a krumpli könnyedén felszúrható egy villával. (Ne felejtsük el őket megfordítani!)
- Adjuk hozzá a tejszínt, és még 4-5 percig hevítsük így a krumplikat, közben egyszer-egyszer keverjük meg. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Rakjuk vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és jól forgassuk meg őket a krémes szószban. Díszítsük fokhagymagerezdekkel és friss fűszerekkel.