Kubatov megnyugtatta a Fradi új edzőjét, hogy a szurkolók nem lesznek rasszisták

Pascal Jansen szerint Hollandiában a Fradiról még sokaknak az Ajax elleni BL-meccs szurkolói megnyilvánulásai ugranak be.

Kubatov Gábor megnyugtatta Pascal Jansent, a Fradi új vezetőedzőjét, miszerint “nagy lépéseket tettek az elmúlt években” a rasszizmus elleni küzdelemben – erről a holland szakvezető az AD-nek adott interjújában beszélt. Azt is elmondta, hogy a kérdés már a klubvezetéssel folytatott első beszélgetésén szóba került.

“A klubelnök bemutatta a klub alapértékeinek történetét, és hogy ezek mit is jelentenek. Nagy lépéseket tettek az elmúlt években, igazán sok munkát fektettek bele” – mondta ezzel kapcsolatban Jansen, aki azt is hozzátette, hogy ő is utánanézett a dolognak.

Hollandiában mindenkinek az 1994-es Ajax elleni meccs jut eszébe a Ferencvárosról, ahol a szurkolók majmokat utánzó hangokat kiabáltak. Az elnök megnyugtatott, hogy ennek nincs helye a stadionban”

– mondta Jansen arról, hogy hogyan nyugtatta meg Kubatov Gábor a rasszizmus kérdésével kapcsolatban. (A vezetőedző egyébként pontatlanul fogalmazott, a Fradi 1995-ben fogadta az Ajaxot a BL-ben.) Az interjúban azt is elmondta, hogy pozitívan csalódott a létesítményekben, de abban is, hogy milyen alapossággal térképezték fel az ő munkásságát szerződtetése előtt. Jansen azt is megígérte, hogy mindent meg fognak tenni, hogy BL-főtáblára juttassák a Fradit, a játékosokkal pedig még meg kell ismerkednie, de ehhez jó kezdés a magyar Eb-szereplés, hiszen a keretben három FTC-játékos is van.

Írta a HVG

A Kubatov megnyugtatta a Fradi új edzőjét, hogy a szurkolók nem lesznek rasszisták bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.