Most olyan recepteket osztok meg, amik azoknak kedveznek, akinek kevés idejük van főzni. Általában 30 perc alatt lekészíthetőek, változatosak, és finomak.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 2 doboz csemegekukorica
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db közepes burgonya
- só
- pici őrölt szerecsendió
Mint szinte minden krémlevesnek az alapja vaj. Mivel ez édeskés lesz, most nem teszünk alá hagymát. A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a kukoricát (annyit hagyjunk ki, hogy tálaláskor meg tudjuk szórni a levest). Mehet a leve is. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, sót és a szerecsendiót. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Összeturmixoljuk, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Tálaláskor megszórjuk a maradék kukoricával.
Tipp! Ha valaki sósra szeretné készíteni, akkor tegyen alá hagymát. A vajon dinszteljen meg ½ vöröshagymát. Tálaláskor adjon hozzá pirított bacont vagy parmezán chipset.
Jó tudni! Készíthetjük mirelit kukoricából is. Ebben az esetben a főzési idő több lesz. Tejjel tudjuk a sűrűséget szabályozni.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Kukorica konzerv |
Vaj |
Burgonya |
Főzőtejszín |
|
Energia |
126 kcal |
746 kcal |
69 kcal |
120 kcal |
Fehérje |
4,4 g |
0,4 g |
1,6 g |
3,2 g |
Zsír |
1,5 g |
80 g |
0,1 g |
10 g |
Szénhidrát |
22,8 g |
0,5 g |
15,7 g |
43 g |