Kukoricakrémleves – Egészségséfünk receptje

Most olyan recepteket osztok meg, amik azoknak kedveznek, akinek kevés idejük van főzni. Általában 30 perc alatt lekészíthetőek, változatosak, és finomak.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 doboz csemegekukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db közepes burgonya
  • pici őrölt szerecsendió

Mint szinte minden krémlevesnek az alapja vaj. Mivel ez édeskés lesz, most nem teszünk alá hagymát. A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a kukoricát (annyit hagyjunk ki, hogy tálaláskor meg tudjuk szórni a levest). Mehet a leve is. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, sót és a szerecsendiót. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Összeturmixoljuk, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Tálaláskor megszórjuk a maradék kukoricával.

Kukoricakrémleves - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ha valaki sósra szeretné készíteni, akkor tegyen alá hagymát. A vajon dinszteljen meg ½ vöröshagymát. Tálaláskor adjon hozzá pirított bacont vagy parmezán chipset.

Jó tudni! Készíthetjük mirelit kukoricából is. Ebben az esetben a főzési idő több lesz. Tejjel tudjuk a sűrűséget szabályozni.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Kukorica konzerv

Vaj

Burgonya

Főzőtejszín

Energia

126 kcal

746 kcal

69 kcal

120 kcal

Fehérje

4,4 g

0,4 g

1,6 g

3,2 g

Zsír

1,5 g

80 g

0,1 g

10 g

Szénhidrát

22,8 g

0,5 g

15,7 g

43 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS