Különös záradék Kessié szerződésében

A pénzügyi gondokkal küzdő FC Barcelona továbbra sem tudta regisztrálni többek között Franck Kessiét, a Milan korábbi középpályását a bajnokságra. Nemrég kiszivárgott, hogy milyen különös záradék szerepel a játékos szerződésében.

Mint ismert, az elefántcsontparti középpályás már hónapokkal a szezon vége előtt megállapodott a Barcelonával és szabadon igazolhatóként – ingyen – távozott a Milan együttesétől. Az egyezség alapján a katalánoknak a busás szerződés mellett egy jelentős ügynöki jutalékot is kellett fizetniük.

Az ESPN beszámolója szerint Kessiét – több új igazoláshoz hasonlóan – a mai napig sem tudta regisztrálni a bajnokságra, mindezt három nappal a Rayo Vallecano elleni szezonnyitó mérkőzés előtt.

A 25 éves középpályás szerződésében szerepel egy olyan záradék, amelynek értelmében a nyáron ingyen távozhat abban az esetben, ha a Barcelona nem tudja regisztrálni a bajnokságra a Spanyol Labdarúgó Szövetségnél. Jelen pillanatban Kessié – Robert Lewandowskihoz, Andreas Christensenhez és számos új igazoláshoz hasonlóan – a regisztráció hiányában nem jogosult arra, hogy pályára lépjen a hétvégén a Vallecano ellen.

A szabályok szerint a spanyol klubok a hónap végéig regisztrálhatnak új játékosokat, azonban az illetékesek eddig még nem hagyták jóvá az új érkezők regisztrációit a komoly pénzügyi nehézségekkel küzdő Barcánál.