Labdarúgó BL: Mennyiért lehet eljutni a moszkvai döntőre?

forint.jpg

Drága belépők, drága repülőjegyek, igen borsos szállodai árak várnak azon kevés brit szurkolóra, akik Moszkvában tölthetik az éjszakát, de feltétlenül jelen akarnak lenni a labdarúgó Bajnokok Ligája május 21-i döntőjén.

Mindezek ellenére mintegy 42 ezer lelkes szigetországi készül a nagy eseményre, amelyen két angol csapat, a Manchester United és a Chelsea mérkőzik meg.
   
Számos cég akar az eseményen sokat keresni, ezért a hivatalos ár akár 20-szorosáért kínálja a jegyeket a mérkőzésre. A brit törvények ugyan már 2006 óta tiltják a brit székhelyű cégeknek az internetes jegyeladást, de a tilalom értelemszerűen nem akadályozza a Nagy-Britannián kívüli vállalkozásokat. A jegyek hivatalos ára 80-200 dollár között lesz, de a ticketsolutions.com amerikai honlap VIP-jegyeket reklámoz tízezer dollárért, s az ott kapható legolcsóbb jegy ára is 5020 dollár.
   
A 1st4FootballTicketsUK.com szájt 1750 dollártól 7500-ig kínál jegyeket, de még a Cheap-Tickets4u.com is – amely neve szerint elvileg olcsó jegyeket kínál – 2500-8800 dollár közötti árat kér.
   
A jegyár csak az első fejfájás a szurkolóknak: a repülőút a döntő napján oda és másnap vissza minimum 1800 dollárba kerül.
   
Mindemellett a nagyon drága orosz főváros borsos szállodaárai eltörpülnek: már 200 dollárért is van szoba, bár a krónikus szállodahiány miatt elég soha nincs.
   
Egyébként a moszkvai hatóságok arra készülnek, hogy a szurkolók legtöbbjét még a meccs után nyomban  hazaküldik, és előtte sem engedik a városban kóborolni. 
   
Az utazáshoz vízum is szükséges: az UEFA az orosz hatóságokkal különböző lehetőségeket vitat meg. Nem kizárt, hogy a döntőre utazók könnyített eljárásban kapnak a vízumot, s már bejelentették, hogy az érintett időszakra kiegészítik a londoni orosz konzulátus személyzetét.
   
Mindkét csapat különleges ajánlatokkal kényezteti szurkolóit: a Chelsea például egy- és kétnapos csomagokat kínál, amelyekben a jegy ára is benne van, s már 1500 dollárért kaphatók, de ezeknél előnyt élveznek azok, akiknek bérletük van a csapat hazai mérkőzéseire.

MTI