Laser vb: Berecz olimpiai induló

bereczzsombor.jpg

Berecz Zsombor olimpiai indulási jogot szerzett a vitorlázó Laser hajóosztály világbajnokságán, az ausztráliai Terrigalban.

Berecz tíz futam után összesítésben a 87., a vb-n még megszerezhető tíz kvótáért küzdő országok rangsorában a kilencedik volt, s ezt a helyezését megőrizte, mivel az erős szél miatt a zárónapon nem rendeztek versenyt. A másik magyar résztvevő, Fazakas György a 93., a pekingi repülőjegyekért harcolók között pedig a tizedik pozíciót érte el.
   
Az ötkarikás játékokon Laserben negyven hajó – nemzetenként egy – indulhat. A magyar szövetség döntése értelmében a két, kvalifikációs szinten belül teljesített versenyző közül a jobb helyezést elért Berecz utazhat Pekingbe – tájékoztatta Kerekes Kázmér főtitkár az MTI-t.
   
A vitorlázók közül Berecz Zsombor az első, aki olimpiai részvételi jogot szerzett, korábban ez csak a szörfösöknek, Gádorfalvi Áronnak és Detre Diánának sikerült. A magyarok számára még egy hajóosztályban, Csillaghajóban kínálkozik kvótaszerzési lehetőség a Miamiban sorra kerülő áprilisi vb-n, ahol a Tenke Tibor, Bendicsek József páros áll rajthoz.

MTI