A lazac kifejezetten az ünnepi ételek közé tartozik. Most mégis egy olyan elkészítési módot mutatunk be, ami akár hétköznap is gyorsan összedobható. Növelhetjük vele halfogyasztásunkat, amiben a magyar lakosság sajnos nem jeleskedik.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg nyers, filézett lazac
- 20 dkg füstölt lazac
- ½ vöröshagyma aprítva
- 1 egész tojás
- liszt
- vaj
- só, bors
- 1 doboz joghurt
- kapor aprítva
Ha a lazac még bőrös, akkor a bőrét le kell szedni. Először apró kockákra vágjuk, hogy az esetlegesen benne maradó szálkákat ki tudjuk szedni. Utána a füstölt lazaccal együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Vajat teszünk egy serpenyőbe, és amikor már elég meleg a pogácsákat belerakjuk, mindkét oldalát pirosra sütjük. A joghurtba belekeverjük az aprított kaprot. Tálalhatjuk hamburger zsemlével és salátával, vagy csak salátával. Mindkét esetben kapros öntettel kínáljuk.
Tipp! Fasírtnak is elkészíthető, ekkor azonban liszt helyett zsemlemorzsát tegyünk bele és olajban süssük ki.
Jó tudni! Szinte minden hal kívánja a citromot, ezért pár csepp citromot tehetünk rá amikor kisült.
Még több rafinált recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Lazac |
Tojás |
Liszt |
Vaj |
|
Energia |
179 kcal |
143 kcal |
370 kcal |
746 kcal |
Fehérje |
19,9 g |
12,6 g |
12,3 g |
0,4 g |
Zsír |
10,4 g |
9,5 g |
1,3 g |
80 g |
Szénhidrát |
0 g |
1,8 g |
76,3 g |
0,5 g |