A spárgát nagyon szeretjük, és lassan itt lesz a szezonja is. Ezért érdemes ebben az időszakban sokféle spárgás ételt kipróbálni. Ehhez segítség ez a mostani recept.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 2 marok spárga
- 2 szelet lazac filé
- 5 dkg fokhagymás vaj
- 2 szelet citrom
- citrombors
A spárgát tisztítsuk meg, majd sós vízben főzzük 5 percig. A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra. Egy serpenyőben olvasszuk fel a fokhagymás vajat. Forgassuk meg benne a leszűrt spárgát. Az egészet öntsük át egy hőálló edénybe. Helyezzük rá a lazacszeleteket, szórjuk meg a lazacot citromborssal, pici sóval. Tegyük be a sütőbe kb. 10 percig, majd fordítsuk meg a lazacot, helyezzük rá a citromkarikát, és tegyük vissza kb. 3 percre. Ennyi idő kell a lazacnak.
Tipp! Lazac helyett használhatunk bármilyen tengeri halat.
Jó tudni! Ha gyors ebédet vagy vacsorát szeretnénk, érdemes halat készíteni, mert annak a sütési, főzési ideje rövid. Ráadásul nagyon egészséges is.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Lazac |
Spárga |
Fokhagymás fűszervaj |
|
Energia |
179 kcal |
20 kcal |
583 kcal |
Fehérje |
19,9 g |
2,2 g |
1,6 g |
Zsír |
10,4 g |
0,1 g |
62 g |
Szénhidrát |
0 g |
3,8 |
4,7 g |