Lazac zöld spárgával – Egészségséfünk receptje

A spárgát nagyon szeretjük, és lassan itt lesz a szezonja is. Ezért érdemes ebben az időszakban sokféle spárgás ételt kipróbálni. Ehhez segítség ez a mostani recept.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 2 marok spárga
  • 2 szelet lazac filé
  • 5 dkg fokhagymás vaj
  • 2 szelet citrom
  • citrombors

A spárgát tisztítsuk meg, majd sós vízben főzzük 5 percig. A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra. Egy serpenyőben olvasszuk fel a fokhagymás vajat. Forgassuk meg benne a leszűrt spárgát. Az egészet öntsük át egy hőálló edénybe. Helyezzük rá a lazacszeleteket, szórjuk meg a lazacot citromborssal, pici sóval. Tegyük be a sütőbe kb. 10 percig, majd fordítsuk meg a lazacot, helyezzük rá a citromkarikát, és tegyük vissza kb. 3 percre.  Ennyi idő kell a lazacnak.

Lazac zöld spárgával - Egészségséfünk receptje

Tipp! Lazac helyett használhatunk bármilyen tengeri halat.

Jó tudni! Ha gyors ebédet vagy vacsorát szeretnénk, érdemes halat készíteni, mert annak a sütési, főzési ideje rövid. Ráadásul nagyon egészséges is.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Lazac

Spárga

Fokhagymás fűszervaj

Energia

179 kcal

20 kcal

583 kcal

Fehérje

19,9 g

2,2 g

1,6 g

Zsír

10,4 g

0,1 g

62 g

Szénhidrát

0 g

3,8

4,7 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS