Leányezüst, fiúbronz

Ezüstérmet szerzett a Drabant Anita, Harasztovich Fanni, Nagypál Márta alkotta leány serdülőcsapat az olasz nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. Az András Csaba, Both Olivér, Juhász Patrik összetételű fiúcsapat bronzérmes lett.

Pusztai Viola Ahogy remélni lehetett, az ifjúságiak mérsékeltebb szereplése után a serdülők mosolyt csaltak az arcunkra a szombati csapatversenyben az olasz nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. Egy hónappal korábban, Csehországban a fiúk házi döntőt rendeztek, ezúttal azonban erre nem volt esély, hiszen csupán egy magyar csapat lépett asztalhoz.

Harasztovich Fanni, Nagypál Márta (képünkön szemben) és Drabant Anita csapatban ezüstérmet nyert Lignanóban Forrás: MOATSZ

Harasztovich Fanni, Nagypál Márta (képünkön szemben) és Drabant Anita csapatban ezüstérmet nyert Lignanóban  •  Forrás: MOATSZ

Az András Csaba, Both Olivér, Juhász Patrik alkotta együttes a nyolc között a belgákkal került össze, és a mérkőzésen csupán egy szettet vesztve, magabiztosan lépett a négy közé. Ott már nagyobb falat várt a srácokra, méghozzá az első kiemelt franciák. Bár András Csaba legyőzte Dorian Zhenget, és nyerési esélye volt Bilal Hamache ellen is, végül az ellenfél 3-1-es győzelmet, később pedig az olaszok elleni diadalával aranyérmet ünnepelhetett. A magyaroknak a bronzérem jutott.

Papírforma szerint a Drabant Anita, Harasztovich Fanni, Nagypál Márta összetételű leánycsapatnak is a dobogó harmadik fokára kellett volna felállniuk. A lányok azonban fittet hánytak az esélyekre: az elődöntőben igazi bravúrt végrehajtva, 3-2-re felülmúlták az esélyesebb románokat. A döntőben a fiúkhoz hasonlóan az első kiemelt franciákkal mérkőztek. Bár Nagypál Márta megszorongatta Camille Lutzot, Harasztovich Fanni nem bírt Prithika Pavadéval, mint ahogy a két lány párosban is alulmaradt. A 3-0-s vereség az ezüstérmet jelentette.

„Az ezüst is szépen csillog!” – írta közösségi oldalán Fazekas Mária, a serdülő leányválogatott kapitánya, aki nagyon boldog volt, hogy a lányok ilyen sikert értek el.

Örömét fokozta, hogy az egyes versenyben induló hat játékosból öt érdekelt lesz a főtáblán is. Nagypál Márta, Harasztovich Fanni, Menkő Veronika és Drabant Anita csoportelsőként, Dari Helga másodikként biztosította helyét a 64 között. Keresztesi Kitty a vigaszágon folytatja.

A fiúk mezőnyében András Csaba és Juhász Patrik egyesben a főtáblán kezd. A csoportkörrel Both Olivér és Terék Norbert is csatlakozott hozzájuk, Molnár Dávid Keresztesihez hasonlóan a vigaszágon bizonyíthat.

Vasárnap az egyes mellett a párosversenyben is érdekeltek lesznek a fiatalok Lignanóban.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Amíg az ifjúságiak és a serdülők Olaszországban játszanak, idehaza az újoncok a csapatbajnokságon, illetve a MOATSZ-kupán szerepelnek. Előbbit szombaton rendezték, a fiúk mezőnyében a Hatfaludi Ádám, Huzsvár Erik, Ujvári Máté alkotta KSI nyert. A döntőben 4-1-re múlta felül a Balogh Andrással, Faragó Barnabással, Hőgye Dániellel felálló PEAC-ot. A lányoknál a Statisztika A csapata – Czeglédi Dorka, Kenesey Blanka Molnár Amanda − lett a bajnok, miután a házi döntőben, hatalmas csatában, 4-3-ra felülmúlta a Statisztika Molnár Kendra, Nagy Liliána, Nagy Regina alkotta B együttesét.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS