Lesz-e valaki, aki megállítja a Mercedest?

F1

2016. július 29. péntek, 17:20

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Daimler Media Site

A két Ezüstnyíl elképesztő fölénnyel nyitotta a Német Nagydíj hétvégéjét, hiszen nem csak nem engedtek maguk elé senkit, de az előnyük is komoly volt – már most beálltak az erőviszonyok?

Ahogyan arra számítani lehetett, hazai pályáján a Mercedes megállíthatatlan volt: mindkét gyakorláson kisajátították az első két pozíciót Nico Rosberg-Lewis Hamilton sorrendben, de nem is helyezéseik, hanem előnyük bizonyult óriásinak: az délelőtt Sebastian Vettelt több mint egy másodperc választotta el Rosbergtől, délután pedig majdnem hat tized volt a lemaradása. Ezek alapján egyelőre úgy tűnik, hogy a Ferrari és a Red Bull egymásra fog figyelni – de vajon mit hoz a hétvége hátralévő részére a két Mercedes-pilóta számára? Nico Rosbeg, Hockenheim 2014-es győztese mindenesetre magabiztosan uralta a pénteki napot.

„Remek kezdése ez a hétvégének, nagyszerű újra itt lenni Hockenheimben, ezen a történelmi pályán” – mondta a német pilóta. „A borítás a régi, így az abroncsok teljesen másképp viselkednek, mint Magyarországon, ahol új aszfalton autóztunk. Itt lendületesebb és több kihívást rejt magában, de az autónk nagyszerűen működött ma is. De Magyarországon is ugyanez volt, hiszen gyorsak voltunk pénteken, aztán szombaton és vasárnap mindenki sokkal közelebb volt hozzánk. Ez figyelmeztetett minket arra, hogy ne legyünk túlságosan izgatottak a pénteki eredmények miatt. Jó rajtot vettünk, aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a holnap.”

Lewis Hamilton két második helyet gyűjtött az edzéseken, előbb három, aztán négy tizeddel kapott ki csapattársától, akitől a Magyar Nagydíj után vette át a tabella vezetését. „Laza péntekünk volt, jó idővel, és a pályán is minden rendben zajlott. Az eredeti borításon megyünk, amely bár kicsit hepehupás, nagyszerű érzés vezetni rajta. Mindkét gyakorlásunk simán ment, meglepetés nélkül, ami jó lépés a hétvége folytatásához. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a holnapi időmérő edzésen” – tette hozzá a háromszoros világbajnok.

Forrás: www.formula.hu – RSS