Lewis Hamilton az „Év felfedezettje”

lewishamilton.jpg

Az idei Laureus World Sports Awards díjátadó ünnepségen Lewis Hamiltont, a Vodafone McLaren Mercedes angol pilótáját tüntették ki az „Év Felfedezettje” díjjal.

A Laureus World Sports Awards díjátadó ünnepségen a Vodafone McLaren Mercedes pilótáját, Lewis Hamiltont díjazták az „Év felfedezettje” díjjal. Az angol pilóta az elismerést 2007-es Forma 1-es bemutatkozásának köszönheti. A sport Oscar díjának számító díjat kilencedik alkalommal ítélték oda összesen 7 kategóriában a szentpétervári Marjinsky színházban. Az idei évtől a Laureus World Sports Award-ot a Vodafone támogatja a következő öt évben.

Lewis Hamilton, a Vodafone McLaren Mercedes pilótája vehette át a mai napon az sport Oscar díjának számító Laureus World Sports Award-ot az „Év felfedezettje” kategóriában. Lewis Hamilton a Forma 1 történetének legfiatalabb pilótája. 2007-ben, 22 évesen mutatkozott be a Forma 1-ben és azonnal számos, megdönthetetlennek hitt rekordot sikerült megtörnie.

Az Év felfedezettje kategória további jelöltjei:
Alberto Contador – 2007-es Tour de France győztes
Novak Djokovic – a 20 éves fiatalember ötször nyert az ATP Tour-on, a 2007-es US Open második helyezettje
Tyson Gay – az Atlétikai Világbajnokság győztese 100 és 200 méteren
Oscar Pistorius – a műlábakkal versenyző futó az egészségesek között versenyzett 2007-ben, kitűnő eredménnyel
Casey Stoner – a 21 éves fiatalember a MotoGP világbajnoka 10 győztes futammal

A Laureus World Sports Awards-ot kilenc éve ítélik oda a legkiemelkedőbb eredményeket elért sportolóknak 7 kategóriában: Év férfi sportolója, Év női sportolója, Év csapata, Év felfedezettje, Év visszatérője, Év mozgássérült sportolója és Év alternatív sportolója. A kiválasztási folyamat két részből áll. Először is a világ 120 országából a Laureus Media Selecton Panel-ba választott sportszerkesztők, újságírók és rádióbemondók szavaznak a jelöltekre. Végül a győztest a 43 főből álló zsűri választja ki a hat jelöltből titkos szavazással. A zsűri tagjai a Laureus World Sports Academy tagjai, a sport történelem még élő legendái. A Laureus védnöke Nelson Mandela.

A Laureus World Sports Academy tagjai: Giacomo Agostini, Marcus Allen, Severiano Ballesteros, Franz Beckenbauer, Boris Becker, Ian Botham, Sergey Bubka, Bobby Charlton, Sebastian Coe, Nadia Comaneci, Yaping Deng, Marcel Desailly, Kapil Dev, David Douillet, Emerson Fittipaldi, Sean Fitzpatrick, Dawn Fraser, Tanni Grey-Thompson, Marvelous Marvin Hagler, Tony Hawk, Mike Horn, Miguel Indurain, Michael Johnson, Kip Keino, Franz Klammer, Dan Marino, John McEnroe, Edwin Moses (Chairman), Nawal El Moutawakel, Robby Naish, Ilie Nastase, Martina Navratilova, Jack Nicklaus, Gary Player, Morné du Plessis, Hugo Porta, Vivian Richards, Monica Seles, Mark Spitz, Daley Thompson, Alberto Tomba, Steve Waugh and Katarina Witt.

2008-tól a Vodafone a Laureus World Sports Awards támogatója. A vállalat a következő öt évben támogatja a sportvilág legjelentősebb díjátadó eseményét.

A Laureus World Sports Awards díjátadó ünnepség tegnapi eredményeiről további információt az alábbi honlapon talál: http://www.laureus.com/

Forrás: Iványi Orsolya