Lilunak már most Rióban járnak a gondolatai

A mob.hu stábja már most a virtuális riói lelátón szorít a magyar sikerekért: pontosan egy év múlva, 2016. augusztus 7-én, az olimpiai játékok második versenynapján rendezik a 100 méteres női pillangóúszás döntőjét, melyben Szilágyi Liliána is érdekelt lehet.

Lilu 100 és 200 pillangón is megúszta már a riói A-szintet, előbbi számban 58,70-es eredményt ért el a franciaországi Canet-en-Roussillonban június 6-án.

Annak ellenére, hogy 19. életévét csak novemberben tölti be, már a 2012-es londoni olimpián rajthoz állt, 100 pillangón a 34. helyen végzett a selejtezőben. Időközben viszont megjött az étvágya.

„Nagyon jól hangzik, várakozással tölt el, hogy pontosan egy év múlva versenyezhetek Rióban. Ezért is jó, hogy most megtapasztaltam, milyen egy felnőtt világbajnoki döntőben úszni, ennek a játékokon is hasznát fogom venni” – mondta honlapunknak a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok a kazanyi vizes vb-n.

„Őszintén szólva, már most nagyon sokszor eszembe jut Rio, a vb előtt is az olimpiára gondoltam, Kazanyba is így jöttem. Az a jó, hogy nem teherként élem meg, hogy már csak egy év van hátra. Boldoggá tesz, hogy addig is fejlődhetek, élhetek a lehetőségekkel. Sőt, 2016-ban is fiatal leszek még!”

(MOB)

Kapcsolódó cikk:
Csernoviczki sikere az egész Magyar Csapatnak lendületet adhatna Rióban

Forrás: www.mob.hu – RSS