Luka Romeróban ég a bizonyítási vágy a Milannál

Luka Romerót, a Milan nyári szerzeményét bemutatták a szurkolóknak egy sajtótájékoztató keretein belül. A 18 esztendős támadó szabadon igazolhatóként érkezett, miután lejárt a szerződése a Lazióval és elmondása szerint bizonyítani akar, amikor megkapja a lehetőséget az edzőtől.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. A csapattársaim és a szakmai stáb tagjai igazán szívélyesen fogadtak a csapatban. Tetszik a milanellói környezet, ami körül vesz bennünket és azért jöttem ide, hogy sokat tanuljak és fejlődjek egy magas szintű csapatban. Szeretnék itt maradni a következő szezonra, mert jól érzem magam. Akkor érkezett a Milan ajánlata, amikor az argentin válogatottal az U20-as világbajnokságon voltam és igazából nem sokat kellett gondolkodnom rajta. Beszéltem Reinával és Romagnolival is, akik biztosítottak arról, hogy jól fogom magam érezni a Milannál.”

„Posztom? Bárhol tudok játszani, ahová az edző beállít. Szeretek a középcsatár mögötti támadó-középpályás poszton játszani, ahol Brahim Diaz szerepelt az előző szezonban, de összességében bármelyik poszton jól érzem magam a támadó-szekcióban. Szeretnék segíteni a csapatnak és mindent bele fogok adni.”

„Mindig is felnéztem Ronaldinhóra és Kakára a Milanból. Brahim? Ő egy olyan játékos, akit láttam játszani az előző idényben és tetszett a játékstílusa. Nem beszéltem róla az edzővel és most már van még egy olyan játékos a csapatban Pulisic személyében, akinek tanulmányozhatom a játékát és akitől elleshetek néhány dolgot.”

„Sokat fejlődtem taktikailag, amióta Olaszországba igazoltam. Hosszú és nehéz szezon vár ránk, de a Milan egy olyan csapat, amelynek olyan ambícióval kell pályára lépnie, hogy mindent megnyerjen. Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk.”

„Mezszám? Mindig is szerettem a 18-as mezszámot, hiszen azon a napon születtem, ahogy több családtagom is. Ezért választottam ezt a mezszámot.”

Romero mindössze 15 éves, 7 hónapos és 6 napos volt, amikor 2020 nyarán a Mallorca színeiben pályára lépett a spanyol élvonalban a Real Madrid ellen a Santiago Bernabeu stadionban. A Serie A-ban való bemutatkozása 16 évesen sikerült a Lazióban egy Spezia elleni 6-3-as győzelem alkalmával.

„Soha nem éreztem nyomást, mert olyan dolgot csinálok, amit imádok, azaz futballozom. Tisztában vagyok vele, hogy egy hatalmas klubhoz igazoltam, de nincs bennem aggodalom. Nyugodt vagyok és amikor eljön a lehetőség, hogy megmutassam mire vagyok képes a pályán, akkor meg fogom csinálni.”

„Nagyon kíváncsi vagyok és szeretnék mindenkit megismerni, az edzőt és a csapattársaimat is. Sokat beszéltem Piolival és nagyon kedvelem őt. Tetszik, hogy ilyen sokat dolgozunk a labdával az edzéseken.”

AC Milan Club Budapest