“Ma szeretnénk lezárni a továbbjutást” – Montella

Csütörtök este a Milan az Austria Wien csapatát fogadja a San Siro stadionban az Európa Ligában. A rossoneri egy győzelemmel bebiztosíthatná továbbjutását a csoportkörből.

Vincenzo Montella, a piros-feketék vezetőedzője nyilatkozott a találkozót megelőzően.

“Nagyon fontos számunkra az Európa Liga, mert Európa az AC Milan otthona. Eddig jól teljesítettünk a sorozatban, de szeretnénk ma lezárni a továbbjutást, hogy teljes erőnkből a Serie A-ra koncentrálhassunk. Az első mérkőzés fantasztikus volt, amit az Austria Wien ellen vívtunk. Ugyan a csapat akkor nem volt a legjobb állapotban, de így is nagy elszántságot mutatott. Csütörtökön meg kell ismételnünk ezt a teljesítményt. Ez a mérkőzés nagyon fontos lesz, mert adott a lehetőség, hogy az általunk kitűzött elsődleges célt bebiztosítsuk. Suso? Még nem áll készen a játékra. Nem akarunk kockáztatni. Előreláthatólag két támadóval fogunk játszani. Borini nagyon lelkes és kész áldozatot hozni a csapatért, sohasem adja fel. Calhanogluban megvan a potenciál, hogy emeljen a játékunk szinvonalán. Sokat várunk el tőle, ő az egyik legtechnikásabb játékosunk.” – mondta Montella.

“A játékosok nagyon optimisták és hisznek a csapatban. Magas elvárásaink vannak, de ha olyan szinten akarunk játszani, mint a Napoli akkor még fejlődnünk kell minden szempontból. 13 kapura lövésünk volt a Napoli elleni meccsen, ennél csak az Atalanta tudott többször kapura lőni. Emellett a labdabirtoklásunk is nagyobb volt. Ezek a statisztikák is azt mutatják, hogy fejlődik a játékunk. Ennek ellenére jobban kell teljesítenünk a támadó-szekcióban. Gyorsabban kell járatnunk a labdát és gólra váltani a lehetőségeinket.”

“Megértem a szurkolók frusztráltságát, mert az eredmények csalódást keltőek, de szükségünk van a támogatásukra és az optimizmusukra. A szurkolók mindig mellettünk álltak és reméljük sokan lesznek a San Siróban.” – fejezte be.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS