Magyar díjazottak az FIA-gálán

Rali

2016. március 3. csütörtök, 09:20

Az FIA Historic Rali Európa-bajnokság D korcsoportjának harmadik helyén végzett Bazsó Ildikó a navigátorok versenyében, aki ezért Párizsban, az FIA-gálán vehetett át díjat.

Rajta kívül még három magyar versenyzőt díjaztak, Wirtmann Ferenc a D csoportban lett második, míg a Mekler László–Mekler-Mikó Edit páros a C csoport harmadik helyén végzett.

Bazso_Ildi_FIA_gala2016_2 (Large)

Bazsó Ildikó Leitold Károllyal, Fiat 131 Abarth-tal kilenc Eb-futamon indult tavaly és a sorozatos műszaki problémák ellenére a korcsoport negyedik legeredményesebb párosa lett. Technikai okok és a speciális pontozás miatt Bazsó Ildikó végül eggyel előrébb lépve, a harmadik helyen végzett.

Bazsó Ildikó: – Nagyon sajnálom, hogy Karcsi negyedik lett az Eb-n, abszolút megérdemelte volna az előkelő dobogós helyezést, hiszen nagyon sok munkája és energiája volt az elmúlt szezonban.

Kilenc versenyen indultunk, sajnos műszaki hiba miatt több versenyt fel kellett adnunk, de akkor is mind a kilenc versenyre keményen felkészülnünk. Mind a ketten nagyon megdolgoztunk ezért az eredményért.

A díjkiosztó fantasztikus volt. Párizsban, a Champs-Elysée-n egy rendezvény központban tartották, professzionális szervezéssel, nagyon megadták a módját. Gyönyörű, nagyon igényes díjat kaptunk és még arra is figyeltek a szervezők, hogy kifelé menet, a ruhatárban kaptunk hozzá egy speciális dobozt, amiben repülőn kézipoggyászként hazaszállíthattuk.

Egy életre szóló élmény volt.

Forrás: www.formula.hu – RSS