Magyar edzővel magyar labdarúgók az élen a nemzeti bajnokságban

A paksi rangadó a hazai és az idegenlégiós futballisták összecsapása is volt, mert míg Paks együttesében csak magyar játékos lépett pályára, addig az FTC kezdő csapatában a kapus Dibusz Dénes kivételével mind külföldiek játszottak.

„A Paks húsz éve bizonyítja, hogy helye van a magyar futballban. Sok kallódó magyar játékos van, akiknél nem jobbak azok a külföldiek, akik a rivális csapatokban játszanak. Nagyon ritka egy ilyen jó sorozat, amiben most vagyunk. Ezt meg kell becsülnünk, örülni kell neki, de még nincs vége a szezonnak. Nagyon nehéz tavaszra számítok, mert akkor majd mindenki meg akarja verni az elsőt” – nyilatkozta Bognár György, aki arra is utalt, hogy magyar edzővel is lehet eredményes egy csapat.

A Paks elsőségéhez persze az is kellett, hogy a kétszeres edzőváltás ellenére a Fradi az utóbbi évek leggyengébb őszi teljesítményét nyújtsa. A címvédő kilenc győzelme és három döntetlenje mellett négyszer kikapott, s így csak harminc pontot szerzett. Dibusz Dénes, az FTC csapatkapitánya önkritikusan elismerte: „Mi alulteljesítettünk ősszel, de a céljaink nem változtak”.

Az első, a továbbjutás a Konferencia-ligában már csütörtökön teljesülhet, mert a Ferencváros a csoportkör utolsó fordulójában a már továbbjutott Fiorentinát fogadja. Az olasz együttes 1-1-es döntetlent játszott az AS Roma vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának vasárnap esti rangadóján.

Ha Dibuszék győznek csütörtökön, akkor csoportelsőként a nyolcaddöntőbe jutnak, a második helyezett pedig az Európa-liga egyik csoportharmadikjával találkozik a rájátszásban, amelynek tétje a legjobb 16 közé kerülés lesz.

Az F csoport állása:
1. Fiorentina 5 3 2 – 13- 5 11 pont
2. Ferencváros 5 2 3 – 8- 5 9
3. KRC Genk 5 1 3 1 6- 5 6
4. Cukaricki 5 – – 5 2-14 0

Írta a Magyar Hírlap