Magyar Európa legjobbnak tartott gokartosa

Egyéb

2016. február 2. kedd, 20:12

Szerző: Strommer Benjamin

A DD2-es kategóriában idén Európa-bajnoki címet és világkupát is nyerő Kancsár Ferencet választotta a kontinens legjobbjának egy gokartozásra szakosodott magazin.

Az angol nyelvű Karting Magazine kifejezetten gokartozásra specializálódott szakoldal, amely február elején összeállított egy listát a 2015-ös év legjobb európai gokartversenyzőiről. A sorrend első helyére azt a Kancsár Ferencet tették, aki a szezon során lényegében mindent megnyert, ahol elindult.

„Nem hiszem, hogy bárki is vitatná, hogy Ferencnek helye van ezen a listán” – kezdi a szerző, aki nem fukarkodik a dicséretekkel. „Országos, Európa- és világbajnok volt a DD2-es kategóriában, én pedig úgy gondolom, jelenlegi formájában a világon bárkit legyőzne.” Röviden felsorolja a 20 éves gokartos eredményeit, kezdve a BNL Karting Series megnyerésétől a Rotax Euro Challenge-en, majd a portimaói Rotex Világdöntőn szerzett győzelemig, ahol egész hétvége folyamán nem volt ellenfele. „Statisztikailag egészen biztosan ő a világ legjobbja ebben a pillanatban” – összegez a cikk írója.

A magyar pilótát a második helyen az olasz Flavio Camponeschi, a CIK-FIA KZ Európa-bajnok követi két holland, a 14 éves Richard Verschoor és Rinus van Kalmthout előtt. A legjobb ötbe a CIK Academy győztese, a spanyol Marta Garcia Lopez került még be, akivel kapcsolatban a szerző megjegyzi: „Ha rövidesen bekerül női versenyző az F1-be, a pénzem Marta Garciára tenném.”

Európa öt legjobb gokartosa a Karting Magazine szerint:

1. Kancsár Ferenc

2. Flavio Camponeschi

3. Richard Verschoor

4. Rinus van Kalmthout

5. Marta Garcia Lopez

Forrás: www.formula.hu – RSS