Magyar hálóőr is a kapust kereső PL-csapat kiszemeltjei között – sajtóhír

Nick Pope sérülése miatt kapust keres az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United együttese…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

Mirror információi szerint az új kapust kereső Newcastle United radarjára felkerült az RB Leipzig magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter neve is, aki hosszú kihagyása alatt elvesztette kezdőpozícióját a lipcseieknél.

A rutinos magyar kapus tavaly ősszel a Celtic elleni BL-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, majd január elején egy bakteriális fertőzés miatt újra meg kellett operálni őt, így közel egy évet kihagyott, mire visszatérhetett, addig azonban a helyettese meggyőző teljesítményt nyújtott, aki mögött Gulácsi a visszatérése ellenére csak második számú kapus. A német sajtó már korábban megszellőztette, hogy Marco Rose vezetőedző a jövőben is csak csereként számít Gulácsira, így a magyar kapusnak csapatot kellene váltania az állandó játéklehetőség érdekében.

A 33 éves hálóőr 2015 óta már csaknem 300 mérkőzésen védte a lipcsei csapat kapuját, már akkor a másodosztályban is a csapat alkalmazásában állt. Emellett évek óta a magyar válogatott első számú kapusa, a nemzeti csapatban eddig 51 meccsen védett.

Ugyanakkor a cikk Gulácsi mellett lehetséges opcióként említi meg a csapat nélküli David de Gea szerződését, továbbá az Arsenal kezdőjéből kikerült Aaron Ramsdale-t, a Nottinghambe jól beugró Keylor Navast, a West Ham Unitednél csak második számú kapus Lukasz Fabianskit, valamint a Tottenhamnél tartalék Hugo Llorist ugyancsak szóbahozták a “szarkákkal”.

fociclub

A Magyar hálóőr is a kapust kereső PL-csapat kiszemeltjei között – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.