Magyar Kupa: Az MTK kiütéssel a legjobb 32 között – ezek a csapatok várják a sorsolást

A Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő XV. Kerületi Issimo SE nem sokáig tudta feltartóztatni az NB II-es pontvadászatot remek teljesítménnyel vezető MTK-t a rákospalotai Budai II László Stadionban. Bognár György együttese már a 8. percben betalált, egy szöglet és egy Kata-csúsztatás után Németh Krisztián volt eredményes közelről (0-1).

A folytatásban is az történt a pályán, amit a kék-fehérek akartak, ez pedig gólokban is megmutatkozott. Futács a 17. és a 27., Szépe pedig a 23. percben talált be, de emellett is számos helyzete volt az MTk-nak a szünet előtt, akár nagyobb is lehetett volna a félidei különbség.

A fordulás után is folytatódott a Hungária körútiak hegemóniája, Kovácsréti a 49. percben már az ötödik vendéggólt jegyezte, majd három perccel később a padról beszállt Zuigeber lőtte a hatodikat.

A 72. percben Zsórit akasztották a 16-oson belül, a megítélt büntetőt a sértett higgadtan értékesítette, majd a hajrában Kovácsréti másodszor is eredményes tudott lenni. 8-0-s győzelemmel jutott az MTK Budapest a MOL Magyar Kupa negyedik körébe – sorsolás hétfőn.

Magyar Kupa, 3. forduló:

XV. Kerületi Issimo SE (BLSZ I.) – MTK Budapest 0-8 (Németh K. 8., Futács 17., 27., Szépe 23., Kovácsréti 49., 84., Zuigeber 52., Zsóri 72. – 11-esből)

Korábban:

Bicske (NB III) – Ferencváros 0-2

Ez történt a délutáni meccseken:

Magyar Kupa: A Vidi kétszer is kiesésre állt az NB III-as rivális ellen, de továbbjutott – eredmények, videó

Magyar Kupa, a legjobb 32 mezőnye:

Bp. Honvéd, DVSC, Ferencváros, Kecskemét, Kisvárda, Mezőkövesd, MOL Fehérvár, Paks, Puskás Akadémia, Újpest, Vasas, ZTE

Ajka, Békéscsaba, Budafok, ETO FC, Haladás, Kazincbarcika, Mosonmagyaróvár, MTK Budapest, Nyíregyháza, Siófok, Szeged

Balatonfüred, DEAC, ESMTK, Felsőzsolca, Iváncsa, Monor, Nagyatád, Nagykanizsa, Nyergesújfalu

Tags: