Magyar Kupa: döntőben a címvédő

egererdelyi2016

Az Eger végig vezetve, gyakorlatilag az első negyedben eldöntötte az OSC elleni Magyar Kupa első elődöntőjét.

egererdelyi2016

Az első mérkőzésen az OSC és az Eger küzdött meg egymással. Érdekesség, hogy tavaly is a legjobb négy között találkoztak, akkor a hevesiek mentek tovább a döntőbe.

A mérkőzésen rögtön az első támadásból gól született, Erdélyi egy emberelőnyt értékesített, majd Bedő – szintén fórból – növelte az előnyt, 2-0. Az OSC-nek a továbbiakban sem sikerült betalálni, nem úgy a hevesieknek, mely csapatból Hosnyánszky már háromgólosra hízlalta a kéksapkások előnyét. A második nyolc percben kapaszkodott az OSC, ez pedig gólokban mutatkozott meg, Nikics majd Salamon volt eredményes. A másik oldalon is kettő találat született, így maradt a közte három a nagyszünetben, 2-5.

A fordulás után már 6-2 is volt az Egernek, de az újbudaiak nem adták fel, hiszen a negyed végére kettőt faragtak a különbségen, 5-7. Az utolsó negyedben könnyen lehetett volna közte egy, de az OSC hibázott egy fórt, és ez a túloldalon megbosszulta magát, hiszen Csuk 8-5-re módosította az állást. Zalánki révén feljebb jött az OSC és még megcsillant a remény is, hiszen támadhatott a mínusz egyért is a csapat, de Mitrovics a helyén volt. Ezek után Erdélyi végleg eldöntötte a meccset és beállította a 9-6-os végeredményt. Az Eger így bejutott a fináléba és megvédheti címét.

Magyar Kupa, első elődöntő: 

A-HÍD OSC Újbuda – ZF-Eger 6-9 (0-3, 2-2, 3-2, 1-2)

OSC: Biszritsányi – Drasko Brguljan 2, Bátori 1, Salamon F. 1, Hegedüs G., Seman, Bundschuh. Csere: Nagy Á., Kovács Gábor, Gór-Nagy, Juhász Zs., Nikics 1, Zalánki 1. Vezetődző: Vincze Balázs

Eger: B. Mitrovics – Decker Á. 1, Hosnyánszky 1, Lőrincz, M. Csuk 2, Erdélyi 3, Hárai. Csere: Csucskovics, Kovács Gergő 1, Vapenszki, Bedő 1, Biros B.. Vezetődző: Dabrowski Norbert

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: Nem volt elég átütő erő a támadásainkban. Eze a játék kevés volt, ahhoz, hogy bejussunk a döntőbe. Nyilván való, hogy a 0-3 az fájdalmasan érintett az elején. Nem a kilenc kapott gólunkkal volt a probléma, hanem a hat lőtt találattal.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: A harmadik negyedben volt egy olyan pont, mikor azt éreztem megfordulhat a játék, de egyébként úgy éreztem, végig kezünkben van a mérkőzés. Jobbulást kívánok Angyal Daninak, aki most nem lehet velünk. (a héten sérült meg a hevesiek bekkje és a Magyar Kupa meccsein nélkülöznie kell a vezetőedzőnek – a szerk mejegyzése)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS