Maignan és Bennacer felépülhet az Atalanta ellen

Nagy az optimizmus, hogy Mike Maignan és Ismael Bennacer személyében két kulcsember is újra Stefano Pioli rendelkezésére állhat a következő fordulóban.

A hétvégi Monza elleni mérkőzésen összesen négy játékos nem volt bevethető a Milannál, nevezetesen Mike Maignan, Davide Calabria, Ismael Bennacer és Alessandro Florenzi, utóbbi még nincs 100 százalékos állapotban és ezért végül elővigyázatosságból kimaradt a keretből.

Gianluca Di Marzio és Peppe Di Stefano, a Sky Sport Italia munkatársai arról számoltak be, hogy Maignan és Bennacer nagyon közel áll a visszatéréshez.

A várakozások szerint mindketten Pioli rendelkezésére fognak állni a következő fordulóban rendezendő Atalanta elleni bajnokin. Stefano Pioli a Monza elleni mérkőzés után elárulta, hogy a héten remélhetőleg Maignan és Bennacer is csatlakozik a csapathoz az edzéseken.

Maignan legutóbb tavaly szeptemberben a Napoli elleni vereség alkalmával védett a Milanban, majd a válogatott szünet alatt megsérült a francia nemzeti csapatban. Egy hónap felépülés után közvetlenül a visszatérése előtti napokban újra megsérült a vádlija a csapat edzésén és azóta kényszerpihenőn van. Ezzel szemben Bennacer izomsérüléssel bajlódott a combhajlítójában és ennek következtében kihagyta az Inter, a Torino, a Tottenham és a Monza elleni meccset is.

A Sky kitért Calabria állapotára is. A Milan csapatkapitánya nem lesz bevethető az Atalanta elleni bajnokin, mivel 10 – 15 nap kihagyás vár rá csípőprobléma miatt.