Maignan megsérült a francia válogatottban

Franciaországi beszámolók szerint Mike Maignan félidei lecserélésének hátterében az állt, hogy sérülést szedett össze Ausztria ellen.

Hugo Lloris, a franciák első számú kapusának távollétében Maignan a kezdőcsapat tagjaként kapott lehetőséget a francia válogatottban a csütörtöki Ausztria elleni 2-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A Milan kapusa egy félidőt játszott és a szünetben Alphonse Areola váltotta a kapuban.

Az RMC Sport és az Eurosport tájékoztatása szerint Maignan enyhe fájdalmat érzett a bal vádlijában, ezért elővigyázatosságból Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, hogy lecseréli. Időközben a kapitány megerősítette, hogy a 27 éves kapus nem lesz bevethető a hétvégén a Dánia elleni összecsapáson.

“Maignannak problémája van a vádlijával, ezért nem lesz ott vasárnap a Dánia elleni mérkőzésen.” – reagált Deschamps a meccs után.

A hivatalos bejelentés alapján Maignan elhagyja a francia válogatott edzőtáborát és Steve Mandanda váltja a keretben a hétvégi Nemzetek Ligája-meccsre.

Maignanra a napokban orvosi vizsgálatok várnak és az orvosi stáb felméri az állapotát. A vizsgálatok után derül ki, hogy mennyire komoly a sérülése és bevethető lesz-e a nyolc nap múlva, október 1-én rendezendő Empoli elleni bajnokin a válogatott szünetet követően.