Maldini lett a legjobb igazgató Európában

Nem akármilyen elismerést zsebelt be a Milan legendája és igazgatója, Paolo Maldini.

Az olasz szakembert 2019. június 14-én nevezték ki a Milan technikai igazgatójának, miután Leonardo – a klub akkori sportigazgatója – a szezon utolsó mérkőzése után benyújtotta lemondását. Maldini megfelelő szakképesítés és érdemi tapasztalat hiányában belevetette magát az igazgatói munkába, méghozzá Frederic Massara és Zvonimir Boban oldalán. Akkor talán még gondolni sem merték, hogy három évvel később bajnokságot nyer a Milan.

Gianluca Di Marzio tájékoztatása szerint Paolo Maldini nyerte a 2022-es évben a legjobb európai igazgatónak járó díjat, amelyet a Tuttosport ad át. A Golden Boy díjat Gavi kapta, míg a legjobb európai elnök Florentino Perez lett.

Maldiniék egészen kiváló hatékonysággal dolgoztak és erősen korlátozott költségvetés mellett bajnokcsapatot építettek. Az igazolások döntő többsége beváltotta és egy részük túl is szárnyalta az előzetes várakozásokat, elég csak Theo Hernández, Rafael Leao, Ismael Bennacer, Zlatan Ibrahimovic, Simon Kjaer, Ante Rebic, Sandro Tonali, Pierre Kalulu, Fikayo Tomori, Mike Maignan vagy éppen Olivier Giroud szerződtetésére gondolni.

TUTTOSPORT DÍJAI 2022-ben:

GOLDEN BOY: Gavi
LEGJOBB EURÓPAI IGAZGATÓ: Maldini
LEGJOBB EURÓPAI ELNÖK: PEREZ
LEGJOBB EURÓPAI ÜGYNÖK: Pimenta
GOLDEN BOY KARRIER-DÍJ: Shevchenko