Maldini nem tér vissza a klubhoz – hivatalos

Paolo Maldini, a Milan legendája nem fogadta el a kínai befektetőcsoport által felajánlott technikai igazgatói pozíciót a vezetőségben.

Mint arról beszámoltunk, a Sino-Europe Sports megbízásából Marco Fassone, a klub leendő vezérigazgatója hivatalos ajánlattal kereste meg Maldinit, aki 2009-ben fejezte be pályafutását, azt követően viszont – különböző okok miatt – nem vállalt munkát a szakmai stábban.

Maldini gondolkodási időt kért, kedden este viszont meghozta a döntést. Gyakorlatilag eldőlt, hogy nem tér vissza a Milanhoz az egykori legendás védő, aki a közösségi oldalán indokolta meg az ajánlat visszautasításának okát. A 48 éves ikon nem kapott volna szabad kezet az új tulajdonosoktól, ugyanis Massimiliano Mirabelli sportigazgatóval közösen kellett volna dönteniük különböző ügyekben (játékos eladás illetve vásárlás) és egyet nem értés esetén Marco Fassone vezérigazgatóé lett volna az utolsó szó.

“Nem hiszem, hogy ez az alapja egy győztes csapatnak. Az előző szezonban két vezérigazgató dolgozott együtt, ami megtaníthatta volna a leckét. Sohasem kértem közvetlen kapcsolatot Han Li úrral, a Sino-Europe Sports ügyvezető-igazgatójával. Csak szerettem volna hallani, hogy pontosan mit várnak el tőlem, illetve milyen célokat tűznek ki maguk elé.” – jelentette ki Maldini.

Maldini továbbá elmondta, hogy – a felmerült hírekkel ellentétben – semmiféle pénzügyi igényt nem fogalmazott meg a tárgyalásokon, így a pénz nem játszott szerepet abban, hogy nemet mondott az ajánlatra.

A kínai befektetők (Sino-Europe Sports) egy hivatalos közleményben úgy reagáltak, hogy tiszteletben tartják Maldini döntését és bíznak abban, hogy hamarosan maga is meglátja, mennyire komoly projekttel állnak elő, amely egy győztes együttes építését eredményezi.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS