Maldini részleteket közölt Ibra szerződéséről

Paolo Maldini elmondta, hogy Zlatan Ibrahimovic szerződése automatikusan egy évvel meghosszabbodik, amennyiben a Milan bejut a Bajnokok Ligájába. Ellenkező esetben a nyáron tárgyalóasztalhoz ülnek a svéd csatárral, hogy megvitassák a folytatást.

Ibrahimovic januárban csatlakozott a Milanhoz a Los Angeles Galaxy együttesétől és a hatása azonnal érezhető volt, nem csupán a pályán, hanem az öltözőben is. A 38 éves csatár 9 meccsen 3 gólt és 1 gólpasszt jegyzett, ezen kívül a karizmájával és a mentalitásával kulcsszereplő lett a csapatban.

A svéd játékos első körben egy 6 hónapos szerződést írt alá, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén további egy évvel automatikusan meghosszabbodik.

Maldini a Sky Sport Italiának adott interjújában beszélt Ibra és Rebic jövőjéről is.

“Ibrának a szerződése a szezon végéig szól és tartalmaz egy záradékot az automatikus szerződéshosszabbításra vonatkozóan. Ez abban az esetben lép életbe, ha bejutunk a Bajnokok Ligájába. Ha ez nem történik meg, akkor természetesen mindannyian leülünk tárgyalni vele.” – mondta Maldini.

“Ibrahimoviccsal mindig egy személyes jellegű beszélgetés zajlik és mindig nyílt párbeszédet folytatunk. Ez mindig is így volt, különben most nem lenne itt velünk.”

Mint ismert, az Eintracht Frankfurt nemrég megerősítette, hogy Ante Rebic és André Silva kölcsönszerződésében sem szerepel vásárlási opció. Maldini kitért erre is.

“Rebic két éves kölcsönnel érkezett, így a következő szezonban is velünk lesz. Aztán majd meglátjuk, hogy mi történik. Szabadon fogunk tárgyalni és innentől az üzlet nem kapcsolódik André Silvához. Két különböző tárgyalás lesz a két játékos jövőjéről.”

A horvát válogatott támadó 2018 nyarán szerződött végleg a Frankfurthoz, méghozzá a Fiorentina együttesétől. A Gazzetta dello Sport szerint a megegyezés értelmében Rebic jövőbeli átigazolási árának 50 százaléka a firenzei együttest illeti.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS