Maldini: “Zlatan soha nem lesz teher a Milannak”

Paolo Maldini, a Milan igazgatója a DAZN-nak adott nyilatkozatában kitért Zlatan Ibrahimovic lejáró szerződésére és egyértelműen fogalmazott a jövőt illetően.

A 40 éves csatár tavaly tavasszal hosszabbított szerződést a Milannal és az idei szezon elején sérüléssel bajlódott, így az első 7 fordulóban mindössze 1 mérkőzésen lépett pályára. Októberben felépült, majd visszatért a pályára. Ibrahimovic eddig 15 bajnoki meccsen 8 gólt szerzett és 2 gólpasszt osztott ki a Serie A 2021/22-es idényében.

Ibra az utóbbi időben nagyon sok kritikát kapott a teljesítménye miatt és egyesek úgy vélik, hogy a megkopott sebességével, a sérülékenységével és a magas fizetésével már csak hátráltatja a csapatot. Maldini kijelentette, hogy a svéd klasszis jelenléte soha nem lesz teher a Milan számára, éppen ellenkezőleg.

“Először is, nyílt párbeszédet folytatunk Zlatannal. Ő egy független ember. Tisztában van a helyzetével és azzal is, hogy milyen lehetséges megállapodást köthet a Milannal.” – reagált Maldini, amikor a svéd csatár jövőjéről kérdezték.

Az olasz igazgató szavai alapján Ibrának nem áll szándékában a nyáron visszavonulni.

“Ha úgy érzi, hogy nem szeretné folytatni, akkor ő lesz az első, aki azt mondja, hogy befejezi, azonban az elképzelése az, hogy folytassa a játékot. Zlatan soha nem lesz teher ennek a csapatnak, sokkal inkább egy erőforrás.”

Ibrahimovic jelenlegi szerződése a szezon végéig, 2022. június 30-ig szól a Milannal.