Maldonado-szponzor: Nem igazak a pletykák

F1

2016. január 16. szombat, 10:01

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: Lotus F1 Team

Az elmúlt napok legfőbb beszédtémája az volt, hogy a Renault F1-be visszatérő évében Pastor Maldonado helyett Kevin Magnussen lehet a gyár egyik versenyzője. Megszólalt a venezuelai szponzora, a PDVSA is.

A héten merültek fel a pletykák, hogy a gyári Renault-nál szerződéssel rendelkező Pastor Maldonado 2016-os ülése ingatag, miután szponzora, a venezuelai állami olajvállalat, a PDSVA az ország politikai problémái miatt akadozik a támogatói pénzek fizetésével. Eközben felbukkant a színen a McLarennél 2014-ben versenyző Kevin Magnussen, aki új, biztos szponzorokra tett szert. A Renault nem utasította el a feltételezést, a PDVSA azonban igen.

„Ez jelen pillanatban mind spekuláció” – mondta a cég képviselője a venezuelai El Universal lapnak. „Semmiféle információt nem kaptunk azon kívül, amiben még tavaly egyeztünk meg a Lotusszal.”

A venezuelai olajcég azonban nem tagadta, hogy a héten az ország fővárosában, Caracasban találkozott a Renault tisztviselőivel. A hírek szerint Cyril Abiteboul, a Renault Sport ügyvezető igazgatója utazott Dél-Amerikába, hogy a vállalattal és Maldonado képviselőivel találkozzon. „Efféle találkozókat rendszeresen tartunk, hogy megtervezzük a közös tevékenységeket, ezért nincs benne semmi különös” – hangzik a szponzor álláspontja.

A GMM olyan szóbeszédről is beszámol, amely szerint nem kizárt, hogy a Renault-ra, amelynek részvényei esnek a tőzsdén, a Volkswagenéhez hasonló károsanyag-kibocsátási botrány vár. Éppen ezért szeretnék elkerülni, hogy egy másik problémás céggel, a korrupcióval vádolt PDVSA-val társítsák őket.

Forrás: www.formula.hu – RSS