Manchester United: Anthony Martial bejelentette, távozik a klubtól – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United csatára, Anthony Martial bejelentette, távozik a klubtól.

 (Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

Anthony Martial megerősítette, hogy kilenc szezon után távozik a Manchester Unitedtől.

A 28 éves Martial 90 gólt szerzett Unitedben töltött karrierje során, de az elmúlt szezonokban többször is sérüléssel kellett megküzdenie. Utolsó szereplése a klub színeiben a Bournemouth elleni háromgólos hazai vereség alkalmával volt még tavaly decemberben.

A francia támadó 2019-ben írt alá új, ötéves szerződést, amely tartalmazott egy záradékot, amely lehetővé tette a United számára, hogy 12 hónappal, 2025 júniusáig meghosszabbítsa a kontraktust, de korábban már szinte biztossá vált, hogy a klub nem él ezzel az opcióval.

Martial a 2019/20-as szezon óta nem szerzett 10 gólnál többet egy szezonban, és ebben az idényben is mindössze kétszer talált be a hálóba, miközben minden sorozatot figyelembe véve csak öt alkalommal került be a kezdőbe.

A francia hétfő este Instagram-fiókján egy búcsúüzenetet tett közzé, amelyben megerősítette, hogy elhagyja a klubot, amelyhez 2015 nyarán tinédzserként csatlakozott az AS Monacótól.

Martial “nagy meghatottsággal” beszélt a távozása kapcsán, és megköszönte a “világ legjobb szurkolóinak” a “rendíthetetlen támogatást”.

“A Manchester United örökre a szívemben él majd. Ez a klub nyomot hagyott a karrieremen, és hihetetlen lehetőséget kínált nekem arra, hogy előttetek játszhattam. Azért távozom, hogy új kihívások elé nézzek, de mindig is Vörös Ördög maradok, és továbbra is szenvedélyesen követem a klub eredményeit”

– írta a posztjában a csatár.

Martial a 2021/22-es szezon második felét kölcsönben a Sevillánál töltötte – ahol mindössze egyszer talált be -, az Old Traffordon töltött karrierje során pedig megnyerte az FA-kupát, a Ligakupát, az Európa-ligát és a Community Shieldet. A csatár 30-szor volt válogatott a francia nemzeti csapatban, ahol kétszer volt eredményes.

Martial a második játékos a United első csapatából, aki bejelentette, hogy nyáron távozik, miután Raphael Varane is elhagyja a klubot szerződése lejártával.

fociclub

A Manchester United: Anthony Martial bejelentette, távozik a klubtól – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.