Marco Fassone lesz az új vezérigazgató – hivatalos

Az előszerződésben álló kínai befektetőcsoport hivatalosan is bejelentette, hogy a tulajdonosváltást követően Marco Fassone lesz a klub ügyvezető-igazgatója és egyben vezérigazgatója.

Hamarosan új korszak veszi kezdetét a Milannál, ugyanis három évtized után Silvio Berlusconi eladta a klubot. A Sino-Europe Sports Investment Management Changxing csoport kezébe kerül a Fininvest által birtokolt teljes 99,93 százalék és az új kínai tulajdonos érkezésével a vezetőség is átalakul.

A kínaiak a napokban egy hivatalos közleményben jelentették be, hogy megállapodtak a Juventus, a Napoli és az Inter korábbi igazgatójával, Marco Fassonéval, aki a tulajdonosváltás lezárását követően áll munkába. Az 52 éves szakember Adriano Galliani pozícióját veszi át, vagyis ügyvezető-igazgató és vezérigazgató lesz. A kínai befektetőcsoport szerint egy tapasztalt szakember kulcsfontosságú a csapat sikereihez.

Barbara Berlusconi jövője kérdéses, vélhetően távozni fog, míg édesapja, Silvio Berlusconi tiszteletbeli elnök lesz. A Sky értesülései szerint Fassone érkezésével a Milan várhatóan egy tanácsadói pozíciót kínál Gallianinak, aki ha elutasítja az ajánlatot, akkor a jövőben az Olasz Labdarúgó Szövetségnél dolgozhat.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS