Marco Rossi: Orbán sérülés miatt nem játszik, Dárdai lehetőséget kap

A Magyarország–Törökország válogatott mérkőzés előtt csütörtök délután tartottak sajtótájékoztatót, ahol az újságírók Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Gulácsi Pétert, az RB Leipzig kapusát kérdezhették.

Gulácsi a török csapatot, hasonlóan a magyarhoz, egy nagyon szenvedélyes együttesnek tartja, amely nagyon jól szervezett, dinamikus futballt játszik, az utóbbi években pedig nagy fejlődésen ment át, különösen mióta Vincenzo Montella a szövetségi kapitányuk. A magyar válogatott kapusa szerint az Eb-n nincs könnyű csoport. Az A jelű négyesben nagyon különböző stílusú együttesek kerültek össze, Németország nagyon agresszív futballt játszik, a svájciak modern felfogásban futballoznak, Skócia pedig fizikálisan nagyon erős, így nehéz dolga lesz a magyar csapatnak.

A kapuskérdésről elmondta, hogy két hónappal ezelőtt még teljesen más helyzetben volt, ráadásul másfél éve nem védett a válogatottban, így nagyon örül, hogy az egyik meccsen (vagy a törökök, vagy Koszovó ellen) ő védhet. Arra fog koncentrálni, hogy a szezon végéig jól teljesítsen a Lipcsében. Elmondása szerint nagyon nehéz hónapok vannak mögötte, fontos volt számára, hogy újra felépítse magát, visszakerüljön a lipcsei kezdőbe. Az újabb mérföldkövet a válogatottba való visszakerülés jelenti. Ami a sérülése előtt természetesnek tűnt – hogy védhet a nemzeti csapatban – azt most át kellett értékelnie, de örül, hogy újra lehetőséghez jut, pláne az elmúlt másfél évre visszatekintve.

Marco Rossi Gulácsihoz hasonlóan erős csapatnak tartja a török válogatottat, éppen ezért esett rájuk a választás. Szerinte nehéz dolga lesz a magyar csapatnak, hiszen mint arra emlékeztetett, Montellával eddig veretlenek a törökök. Rossi elmondása szerint jól ismerik egymást az olasz szakemberrel, és véleménye szerint a török válogatott komoly meglepetést okozhat majd az Európa-bajnokságon. Azt csak reméli, hogy erre a magyar csapat is képes lesz, amihez szükségük lesz egy kis szerencsére és hogy mindenki egészséges maradjon.

Rossi szerint amikor egy posztért nagy a versengés, a szurkolók „államügyként” kezelik az ilyen helyzeteket. „Ha jól emlékszem, nem vagyok még Alzheimer kóros, úgyhogy nemrégiben egy interjúban mondottam is, hogy az egyik meccset az egyik kapussal, a másikat pedig a másikkal hozzuk le. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy két remek kapusunk van. Nagyon örülnék, ha egy mérkőzésen mindkettejüket játszathatnám, de akkor egy támadótól venném el a lehetőséget” – mondta Rossi, aki egyelőre nem akarta elárulni, ki véd majd Törökország és ki Koszovó ellen.

Amennyiben a magyar válogatott pénteken sem kap ki, abban az esetben 13 mérkőzésre nyúlna a veretlenségi sorozata, amire legutóbb az Aranycsapat volt képes. Rossi örülne, ha ezúttal sem szenvednének vereséget, „de mivel Törökország az ellenfél, tisztán kell látni a lehetőségeinket, maximális tisztelettel kell az ellenfélre tekinteni”. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy bármiféle hasonlítgatás az Aranycsapat és a mostani keret között nem állja meg a helyét. Arról is beszélt, hogy Dárdai Márton nagyon jó teljesítményt nyújtott az edzéseken, így Törökország vagy Koszovó ellen mindenképpen lehetőséget kap.

Az olasz szakember elmondta, hogy határozott elgondolásuk van arról, ki melyik mérkőzésen kap lehetőséget. Minimális változtatásokat kellett eszközölniük a kezdőtizenegyet illetően, így az biztossá vált, hogy Willi Orbán nem játszik kisebb combközelítő-sérülése miatt.

Írta a HVG

A Marco Rossi: Orbán sérülés miatt nem játszik, Dárdai lehetőséget kap bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.