Mare Nostrum: 23-an indulnak a három helyszínen

Szinte a teljes válogatott keret megszállja a Mare Nostrum-körversenyt: a hétvégén induló hagyományos, három állomásból álló sorozaton összesen 23 versenyző vesz részt, igaz, csak hárman állnak rajthoz mindenütt. A mostani hétvégén, Canet-en-Roussillonban tizenketten úsznak.

 

A tavaszi versenynaptárban rendre óriási népszerűségnek örvend a Mare Nostrum, hiszen tökéletes időpontban rendezik ahhoz, hogy a versenyzők tesztelhessék, hol tart a felkészülésük. Ez az olimpia évében különösen fontos – sőt, a három viadal szerepel a World Aquatics kvalifikációs listáján, azaz akár szintidőt is lehet teljesíteni. A menetrend a szokásos: a mezőny a franciaországi Canet-en-Roussillonban kezd (május 25-26.), ezt követi Barcelona (május 29-30.), a széria pedig Monte-Carlóban zárul (június 1-2.).

Válogatott keretünk 23 tagja indul valamelyik állomáson – három sprinter, Jászó Ádám, Senánszky Petra és Szabó Szebasztián mindhárom városba ellátogat. Az első két eseményen vesz részt a Verrasztó-testvérpár, Evelyn és Dávid, míg a második és harmadik viadalon lesz ott Sebestyén Dalma és Milák Kristóf. Olimpiai bajnokunk a 2022-es, augusztusi Európa-bajnokság után első alkalommal méreti meg magát nemzetközi versenyen – abban az évben egyébként Barcelona volt az egyetlen nemzetközi viadal, ahol úszott a fantasztikusan sikerült budapesti világbajnokságot és a római Eb-t megelőzően.

Mindenki más csak a körverseny egy-egy helyszínét keresi fel – most szombaton és vasárnap összesen 12-en állnak rajtkőre Canet-ban.

Magyar indulók a Mare Nostrumon

 

Canet, Barcelona, Monte-Carlo:

Jászó Ádám, Senánszky Petra, Szabó Szebasztián

Canet, Barcelona:

Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid

Barcelona, Monte-Carlo:

Sebestyén Dalma, Milák Kristóf

Canet:

Ábrahám Minna, Békési Eszter, Késely Ajna, Mihályvári Farkas Viktória, Molnár Dóra, Pádár Nikolett, Szabó-Feltóthy Eszter

 

Barcelona:

Magda Boldizsár, Márton Richárd, Telegdy Ádám, Kapás Boglárka, Zombori Gábor

Monte Carlo:

Kovács Benedek, Németh Nándor, Mészáros Dániel, Burián Katalin

A Mare Nostrum: 23-an indulnak a három helyszínen bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.