Marinált lazac – Egészségséfünk receptje

Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik szeretik a marinált húsokat. Ez az eljárás gyakorlatilag egy hideg pácolás (nem kell a páclevet főzni), ami után már csak szeletelnünk kell a húst/halat. Húsvét közeledtével, én hallal készítem.

Elkészítési idő: 10 perc + másfél nap

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb filézett lazacszelet
  • 15 dkg só
  • 10 dkg cukor
  • frissen őrölt feketegors
  • 1 nagy narancs leve
  • 1 csokor kapor aprítva

A sót, a cukrot, a kaprot és a narancs levét keverjük össze. Készítsünk elő egy tálat, abba öntsük a felét. Helyezzük rá a halat, majd fedjük le a „pác” másik felével. Fóliával takarjuk le (vagy eleve vákuum záras üvegedénybe tegyük), és tegyük hűtőbe 36 órára. 12 óránként forgassuk meg. Amikor kész, mossuk le, papírral töröljük meg, vékonyan szeleteljük fel, salátával, pirítóssal tálaljuk.

Marinált lazac - Egészségséfünk receptje

Tipp! Készíthetünk hozzá öntetet. Olajat, mustárt, cukrot, kaprot, borecetet keverjünk össze, ezzel locsoljuk meg.

Jó tudni! A páchoz való összetevők mennyisége a hal nagyságától is függ. Nem lesz a pác folyékony, de figyelni kell, hogy befedje a halat. Levet ereszt, ezért megforgatjuk, hogy mindenhol érje a pác.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Lazac

Cukor

Narancs

Energia

149 kcal

390 kcal

47 kcal

Fehérje

9 g

0 g

0,7 g

Zsír

11 g

0 g

0,1 g

Szénhidrát

3,5 g

99,9 g

11,7 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS