Marquez Lorenzotól tart, de Rossit sem írja le

Motor

2016. július 15. péntek, 08:56

Marc Marquez vezetésével érkezett meg a királykategória mezőnye a Sachsenringre: a repsolos előnye 24 és 42 pont két yamahás ellenfelével, Jorge Lorenzóval és Valentino Rossival szemben. A fiatal spanyol nem számított erre a szezon előtt, de tudja, hogy nehéz dolga lesz, ha meg akarja őrizni a fórját.

Az előszezoni tesztek után kevesen gondolták volna, hogy úgy érkezik meg a mezőny az évad felét jelző Német Nagydíjra, hogy a Hondával akkor még szenvedő Marc Marquez áll majd a vb-tabella élén. Márpedig ez a helyzet: bár a repsolos csupán két futamot nyert eddig, a tavalyinál jóval kiegyensúlyozottabb teljesítménye – a legutóbbi három versenyen egyaránt második lett – révén már csaknem egy győzelemnyi a fórja Jorge Lorenzo előtt, míg Valentino Rossit már 42 egységgel előzi meg. Ez a helyzet még Marquezt is meglepte:

„Természetesen nem tudtam volna ezt elképzelni, hiszen rengeteget szenvedtünk az előszezonban. A féltáv előtt 24 ponttal vezetni – erre nem számíthattam” – ismerte el a fiatal motoros, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „De folyamatosan javulunk, érkeznek az új alkatrészek, amelyeket a következő versenyeken tesztelhetünk. Meglátjuk, tudunk-e tenni még egy lépést előre, mert jelenleg Jorge a legerősebb, ő van legközelebb hozzánk a bajnokságban, s tavaly is láthattuk, milyen jól teljesít a szezon második felében.”

orig_be3df229427d04197cb7ca1b181ec702

„Ezért figyelnünk kell rá, de nem szabad elfelejtenünk Valentinót sem” – folytatta másik nagy yamahás ellenfelével Marquez. „Nagy a lemaradása, de még nem elég nagy. Az utóbbi futamokon nagyon erős volt, és nehéz lesz megtartani ezt a különbséget. Továbbra is ugyanezzel a mentalitással kell folytatnunk: próbáljuk meg keményen nyomni, ha nyerhetünk, de nehéz kezelni a kockázatot, ha célba is akarunk érni.”

Ha csak a statisztikákból indulunk ki, a hétvégi sachsenringi viadalon jó esélye lehet arra a hondásnak, hogy ismét a győzelemért szálljon harcba: a királykategóriában még egyszer sem győzték le Németországban, sőt 2010 óta rendre nyerni tudott az adott kategóriában. Marquez ennek ellenére óvatos: „Ez egy jó pálya volt számomra a múltban, de várjuk meg, mi lesz a helyzet idén, mert ezen a hétvégén mindig az időjárás a legnagyobb kérdés. De úgy tűnik, a Hondának fekszik ez a pálya. Nincs túl sok kemény kigyorsítás, ami picit segít nekünk, de meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok idén a Michelin abroncsaival és az új elektronikával” – fogalmazott a repsolos.

Forrás: www.formula.hu – RSS