Más beállításokat próbálgattak a Force Indiák

F1

2015. november 15. vasárnap, 09:31

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: Sahara Force India Formula One Team

Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy míg Nico Hülkenberg hatodik lett az F1-es Brazil Nagydíj időmérőjén, addig Sergio Perez a legjobb tízbe sem fért be. A német a futamon is megőrizné a helyét.

Az előző nagydíjakon rendre Sergio Perez nyújtott jobb teljesítményt az indiai alakulat párosából, ám úgy tűnik, Interlagosban fordulhat a kocka, eddig ugyanis a pályán általában remeklő Nico Hülkenbergnek jött ki jobban a lépés. A német a hatodik helyen zárta a szombati kvalifikációt, ám Valtteri Bottas hátrasorolása miatt az ötödik pozícióból vághat neki a futamnak.

Hülkenberg_Interlagos_ForceIndia

„Nagyon elégedett vagyok az időmérő alakulásával, ez volt a legtöbb, amit elérhettünk, az autó nagyszerűen működik” – nyilatkozta Hülkenberg a motorsport.com hasábjain. „Sikerült előrelépnünk az előző éjszaka folyamán: megváltoztattuk az autó egyensúlyát és beállításait, és találtunk egy olyan irányt, amellyel a harmadik edzésen és a kvalifikáción is elégedett voltam.”

A Force India versenyzője azt is elárulta, mi a célja a Brazil Nagydíjon: „Szeretnénk legalább ezt a pozíciót megőrizni a versenyben is, mivel van néhány gyors autó mögöttünk, amelyek igyekeznek majd megnehezíteni a dolgainkat.”

Perez_Interlagos_ForceIndia

Az időmérőt a 13. pozícióban záró, ám a büntetések miatt végül a 11. helyről induló csapattárs korántsem volt elégedett a szombati nap végén: „Úgy vélem, komoly lehetőségünk lett volna bejutni a Q3-ba, ezért csalódott vagyok. Elkövettem egy hibát az utolsó Q2-es körömben: túl későn fékeztem az 1-es kanyarban, és blokkoltak a kerekek, és emiatt nem tudtam bekerülni a legjobb tíz közé.”

„Egész hétvégén nem érzem teljesen kényelmesen magam az autóban. Kissé más irányba indultam el a beállításokkal, mint Nico, és egyelőre nem éreztem rá a megfelelő ritmusra. Nem ideális a helyzet, de továbbra is optimistán várom a hétvége további részeit” – zárta gondolatait Perez, akinek csapata akár már most vasárnap bebiztosíthatja az ötödik helyét a konstruktőrök között, ha három ponttal többet szereznek a Lotusnál.

Forrás: www.formula.hu – RSS