Nagyon szeretem a főzés nélküli desszerteket, főleg, ha a főétellel sokkat kell dolgozni. Mivel jönnek a friss gyümölcsök, készítsünk egy egyszerű, gyümölcsös mascarpone krémet.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg eper
Az epret mossuk meg, csöpögtessük le, és vágjuk félbe. A tejszínt verjük fel a cukorral kemény habbá (ha kell, használjunk habfixálót). A mascarponét kis adagonként keverjük bele. Ha lehet, üvegpoharakat, kelyheket használjunk. Rakjunk le egy réteg epret, majd krémet. Így rétegezzük tetszés szerint. A tetejére hagyjunk egy kis epret díszítésnek. tálalásig tegyük hűtőbe.
Tipp! Ízlés szerint több gyümölcsöt is használhatunk, illetve bármilyen friss, vagy fagyasztott gyümölcsöt. Ha szeretnénk, piskótát is tehetünk az aljára, úgy viszont sokkal laktatóbb.
Jó tudni! Sajnos ez az édesség nem a diétásoknak kedvez. Lehet kevesebb cukrot használni, esetleg édesítőt, de a mennyiség miatt nyírfacukrot nem szerencsés. A fagyasztott gyümölcs kiengedés után levet ereszt.
Még több isteni, de egyszerű recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Mascarpone |
Habtejszín 30 %-os |
Porcukor |
Eper |
|
Energia |
450 kcal |
288 kcal |
389 kcal |
32 kcal |
Fehérje |
7 g |
2 g |
0 g |
0,6 g |
Zsír |
45 g |
30 g |
0 g |
0,3 g |
Szénhidrát |
2 g |
3,1 g |
99,7 g |
7,6 g |